Dit event is al begonnen/geweest.

Klassiek Zomerconcert in Arnhem

Klassiek Zomerconcert in Arnhem

Arnhem
20.00 - 22.30
Uitgelicht

Deelnemers 1 / 6

Plaats:
Arnhem - Gelderland
Deelnemers:
Min. 1 - max. 6

Deelnemers 1 / 6

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 30,00
Uitleg kosten:
Kosten zijn incl. 1 consumptie, excl. eventueel overig eten en drinken. Kaartje zelf te kopen via de link. Plaatsen worden toegewezen bij (gezamenlijke) binnenkomst in de zaal.
 

Omschrijving

Zaterdagavond vindt in het 19e eeuwse concertgebouw van Arnhem een bijzonder zomerconcert plaats van Phion, het grootste professionele symfonieorkest van Nederland, met drie prachtige werken op het programma dat liefhebbers van klassieke muziek, natuur en dans zal aanspreken.

Een van de werken is de 6e symphonie van Beethoven. Geïnspireerd door zijn liefde voor de natuur en wandelingen in de omgeving van Wenen, neemt Beethoven ons mee over glooiende heuvels, langs ruisende beekjes met kwetterende vogels, met donderend onweer en een adembenemende zonsondergang.

Daarnaast speelt het orkest balletmuziek die Mendelssohn componeerde bij Shakespeare’s A Midsummer Night's Dream. De muziek vertolkt het verhaal - zie
https://dansmagazine.nl/...t’s-dream - van een nachtelijke zomerse komedie vol magie, feeën en andere mythologische wezens een sprookjesachtige schittering.

Persoonlijk ben ik het meeste benieuwd naar het Trompetconcert van Hummel, met Ido Jan Stalman als solist. Dit werk is een van de mooiste en meest virtuoze trompetconcerten die er bestaan. Hummel was zelf pianovirtuoos, bevriend met Beethoven en een tijd lang huisgenoot en leerling van Mozart. Al deze invloeden komen samen in dit prachtig melodieus en virtuoos trompetconcert.

Voorafgaand aan het concert - dat om 20:00 uur begint - lijkt het me leuk om vanaf 17:00 uur een wandeling door Arnhem te maken en even wat makkelijks te eten. Wie het leuk vindt om samen te wandelen en/of wat te eten is van harte welkom om aan te sluiten. Anders treffen we elkaar om 19:30 uur binnen bij Musis om vooraf wat te drinken. Laat in de reacties s.v.p. even weten wanneer je aanhaakt. Met degenen die daar zin in hebben kunnen we na afloop gezellig nog wat gaan drinken.

Graag tot dan!

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag