Dit event is al begonnen/geweest.

Kookmiddag Ottolenghi

Kookmiddag Ottolenghi

3 / 12
Bijna vol
min. 6
zon 07 apr
16.30 - 21.30
Delft - Zuid-Holland
25 - 45 jaar
€ 12,50
Uitleg kosten
kosten voor overheerlijke gerechten van deze bijzondere kok. Thee is aanwezig. Graag iets te drinken meebrengen wat je zelf graag lust.

Deelnemers 3 / 12

Minimaal 6

Omschrijving

event
Kookmiddag Ottolenghi

We gaan weer samen koken vanmiddag en een nieuwe keuken uitproberen.

Via een email over een knoflooktaart van ene Ottolenghi kwam ik terecht op site van deze Israelische kok met hele pure en lekkere gerechten.

Ik ben heel erg benieuwd naar al deze nieuwe smaakcombinaties en sensaties.

De recepten worden nog bestudeerd, vertaald en verzameld;-)


Yotam Ottolenghi is geboren in Jeruzalem en groeide op in Israel en Palestina. Zijn ouders maakten dagelijks maaltijden met, zoals hij zelf zegt, ‘real fruit and veg, grown by real people’. Producten dus met smaak, verbouwd door lokale Joodse en Arabische boeren. Deze achtergrond is duidelijk aanwezig in zijn manier van koken. Het is een ode is aan de producten en een mengeling van culinaire culturen: veel Midden- Oosterse invloeden maar ook een duidelijk Mediterrane.

Ottolenghi is een meester in het bedenken van gerechten zonder vlees en kan toveren met granen, peulvruchten en verse groenten. Wij proefden een spannende mix van mediterraan met flink middenoosters en een tikje Japans. We aten een salade van kikkererwten, geroosterde pompoen, zongedroogde tomaten en – vermoedden we – granaatappelmelasse. En torentjes van boterzachte aubergine met een pittigzoete tomatensaus, geitenkaas en geroosterde hazelnoten. Het is een manier van koken waarbij je je afvraagt waarom je niet eens wat vaker kiest voor een aubergine in plaats van kipfilet en niet eens wat vaker kikkererwten in de week zet.

Stel een vraag