Dit event is al begonnen/geweest.

Korte wandeling en bezoek Ommuurde Tuin

Korte wandeling en bezoek Ommuurde Tuin

Wageningen
11.00 - 14.00

Deelnemers 6 / 8

Plaats:
Wageningen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 8

Deelnemers 6 / 8

Leeftijd:
35 - 55 jaar
Kosten:
€ 10,00
Uitleg kosten:
Indicatie consumpties
 

Omschrijving

De Ommuurde Tuin ligt in de historische moestuin van koning Willem III op Landgoed Oranje Nassau's Oord in het Renkums beekdal. Het wordt omsloten door een prachtige oude muur.
Sinds 1999 is het een biologische tuinderij van één hectare, waar ruim 400 verschillende eetbare gewassen worden geteeld. De tuin is op een bijzonder mooie manier aangeplant; in de vorm van een zonnewijzer.

De oogst wordt o.a. verkocht in het tuinwinkeltje. In juli is ook zelfpluk mogelijk van frambozen, bessen, lathyrus, dahlia.
Naast groenten, fruit en kruiden verkopen ze ook zelfgemaakte jam en kruidenthee, ingemaakte groenten en soms honing van lokale imkers.
(Nog te starten) moestuinders zijn hier ook aan het juiste adres voor informatie, zaai- plant- en pootgoed (afhankelijk van seizoen).

In de Ommuurde Tuin is een terras, waar je heerlijk kan ontspannen en we kunnen genieten van lekkere koffie, vele soorten verse kruidenthee en van zelfgemaakte baksels (met groenten, fruit en kruiden uit de tuin) zoals soep, salade met een tosti, quiche of een overheerlijk taartje.
Voorstel is dan ook om hier een drankje en wat lekkers te nemen. Deze kunnen we nuttigen op het terras of op een kleedje/picknicken in de tuin op het gras.

Omdat er niet veel parkeerplaatsen bij de Ommuurde Tuin zijn en de prachtige omgeving zich perfect leent voor een wandeling, verzamelen we bij Hotel de Wageningsche Berg en lopen we van daar naar de Ommuurde Tuin (ca 3 km). En na het bezoek weer terug. Smile
Ga jij mee dit kleine voedselparadijs ontdekken?
  •     04 July om 21:57 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     04 July om 21:50 Flevoland
    heeft zich aangemeld.
  •     04 July om 17:16 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     04 July om 16:34 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     03 July om 23:30 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag