Dit event is al begonnen/geweest.

Kroller-Muller Museum en Nationale Park De Hoge Veluwe

Kroller-Muller Museum en Nationale Park De Hoge Veluwe

Otterlo
11.00 - 14.00
Uitgelicht

Deelnemers 3 / 5

Plaats:
Otterlo - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 5

Deelnemers 3 / 5

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 26,50
Uitleg kosten:
Museum € 13,00 Nationale Park €13,05
 

Omschrijving

HET KRÖLLER-MÜLLER MUSEUM

In het Kröller-Müller Museum sta je oog in oog met de mooiste Vincent van Goghcollectie ter wereld en geniet je van topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Het museum is de schatkamer van De Stijl en het futurisme, maar verrast ook met presentaties van hedendaagse kunstenaars.

In de uitgestrekte beeldentuin ontdek je sculpturen van onder anderen Barbara Hepworth, Jean Dubuffet en Marta Pan.

Voor liefhebbers van architectuur zijn er de museumgebouwen van Henry van de Velde en Wim Quist, paviljoens van Gerrit Rietveld en Aldo van Eyck in de beeldentuin.

Door de ligging midden op de Veluwe en de unieke combinatie van kunst en natuur is het Kröller-Müller een plek om te genieten en tot rust te komen. Een perfecte dag uit voor jong en oud!

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens uw tocht door het Park komt u door loof- naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen.

Die landschappen herbergen een ongekende diversiteit aan planten- en diersoorten. Van de zeldzame parelmoervlinder tot het imposante edelhert, van het gentiaanblauwtje tot de kleine schorseneer. Het Park kent meer dan honderd Rode Lijst-soorten (Rode lijst soorten zijn soorten die uit Nederland zijn verdwenen of dreigen te verdwijnen), zoals de tapuit, de draaihals, de heikikker en de ringslang.
  •     11 April om 19:40 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     07 April om 19:08 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     07 April om 18:31 Utrecht
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag