Dit event is al begonnen/geweest.

LAST MINUTE: Hoe zet je creativiteit in voor de toekomst

LAST MINUTE: Hoe zet je creativiteit in voor de toekomst

Rotterdam
19.45 - 22.00

Deelnemers 1 / 6 (min. 3)

Plaats:
Rotterdam - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 6

Deelnemers 1 / 6 (min. 3)

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 5,00
Uitleg kosten:
Drankje na afloop
 

Deelnemers 1 / 6

Minimaal 3

Omschrijving

Het lijkt me leuk en interessant om naar deze lezing te gaan. Na afloop kunnen we, als we zin hebben, nog een drankje in de buurt doen om na te praten. Ga je ook mee?

----

Omschrijving:

De toekomst is een collectieve ontwerpuitdaging. In een snel veranderende wereld heb je ruimte voor reflectie en creativiteit nodig. Het is noodzakelijk om de creatieve vaardigheden te bevorderen die nodig zijn voor de toekomst, zoals experimenteerlust, maakkracht en voorstellingsvermogen.

Tijdens de KunstPakt lezing gaat Eva Vesseur in op de vraag: Hoe zet je creativiteit in voor de toekomst? en pleit zij voor het belang van cultuuronderwijs en voor het loslaten van controledrift. Gespreksleider Nadia Moussaid gaat aansluitend in gesprek met de zaal. Wat kunnen we leren van creatieve makers?

Eva Vesseur is Lead Maker Education Lab bij Waag Futurelab. Zij heeft een sterke visie op leren en onderwijs van de toekomst. Eva is afgestudeerd als scenarioschrijver en theaterdramaturg en heeft onderwijswetenschappen gestudeerd. Met Het Educatie Bureau heeft ze tien jaar lang leerconcepten ontworpen. In 2018 heeft ze basisschool en opvang Klein Amsterdam opgericht, waar ze zes jaar lang directeur-bestuurder is geweest. Deze school werkte volgens het concept Leren in de Tussenruimte, waar creativiteit, eigenaarschap en inclusiviteit van de zich ontwikkelende mens het belangrijkst zijn.

Nadia Moussaid is presentator en programmamaker. In haar programma Nadia gaat ze in een bruisende studio met ervaringsdeskundigen én publiek het gesprek aan over hedendaagse onderwerpen die hen bezighouden. Eerder presenteerde ze de talkshow Op1 en was ze voor de VPRO het gezicht van kunst en cultuurprogramma Mondo en van On Stage.