Dit event is al begonnen/geweest.

LAST MINUTE: Performance Crematorium voor kleine dieren

LAST MINUTE: Performance Crematorium voor kleine dieren

Nijmegen
10.30 - 12.30

Deelnemers 4 / 4

Plaats:
Nijmegen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 4

Deelnemers 4 / 4

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Het crematorium voor kleine dieren is een toegankelijke performance die speelt met de westerse rituelen rondom de uitvaart. De doorlopende tentoonstelling én mini voorstelling haalt de dood uit de taboesferen.
Ligt er een dode hommel op de vensterbank of is de goudvis net overleden? Neem het dierenlijkje mee en bezorg het een mooie uitvaart.

Het crematorium is een charmante mobiele installatie die alleen stroom nodig heeft. Van een afstand zou je er een bouwkeet op wielen in kunnen herkennen. Wanneer je dichterbij komt is er aan de buitenwand een verrassende tentoonstelling te zien met o.a. keramieken kistjes en urnen voor verschillende dieren met hun eigen lichaamsvorm, gedachtenisprentjes en pootafdrukken. Eenmaal binnen blijkt het een serene ruimte van amper drie bij twee meter waar zowel de opbaring als de uitvaart plaatsvindt. De voorstelling neemt vier mensen per tien minuten mee naar het afscheid van een klein dier. Je wordt ontvangen, beleeft de uitvaart en wordt daarna via de achterdeur uitgenodigd voor de daadwerkelijke crematie. We eindigen uiteraard met een koffietafel.

Publieksparticipatie is het uitgangspunt. Je kan bij het Crematorium voor Kleine Dieren terecht met gevonden of verloren insecten, vogels, vissen en zoogdieren tot 10 cm; een uit het nest gegleden vogeltje, een wesp die verdronk in je cola of een goudvis die kwam bovendrijven. Als je met een meegebracht dier naar ons toe komt verzorgen wij naast de doorlopende expo een uitvaart op maat. Je gaat naar huis met een gedachtenisprent en, mits je daarvoor gekozen hebt, de as van je gevonden dier.

Dresscode: zwart
  •     10 November om 19:04 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     10 November om 06:45 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     09 November om 22:43 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag