Dit event is al begonnen/geweest.

LAST MINUTE: Wandeltocht: Sint-Jansberg/ Mookerheide

LAST MINUTE: Wandeltocht: Sint-Jansberg/ Mookerheide

Plasmolen
09.00 - 14.30

Deelnemers 1 / 6 (min. 2)

Plaats:
Plasmolen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 6

Deelnemers 1 / 6 (min. 2)

Leeftijd:
30 - 49 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Deelnemers 1 / 6

Minimaal 2

Omschrijving

Ochtendwandeling……ik hoor de meeste al denken…pff, vroeg op terwijl je wilt uitslapen.
Juist een ochtendwandeling is heerlijk relaxt en rustgevend en doet jezelf de tijd vergeten.
Het aanbreken van de ochtend gloren, eventuele verlate nachtdieren die hun laatste hand leggen aan hun bezigheden en niet te vergeten de natuur die aan het ontwaken is en langzaam op gang komt.
Het lijkt misschien een hele opgave die je moet doen (vroeg opstaan, nou ja, vroeg Wink ) maar je krijgt er veel moois voor terug.

Wij gaan een heerlijk wandeling maken door het natuurgebied de Sint-Jansberg en over de Mookerheide en genieten van de natuur die gaat ontwaken.
De Sint-Jansberg is een landgoed met beboste hellingen, akkers en weilanden. De landbouwgronden worden doorsneden door holle wegen. Het bosgedeelte bestaat uit fraaie oude loofbossen en naaldbossen. Sint-Jansberg is niet alleen een fraai natuurgebied, er liggen ook sporen uit een ver verleden. Onder de grond bevinden zich waardevolle resten van een Romeinse villa van bijna 2000 jaar oud. Bovengronds geven lage muurtjes de grondcontouren weer. Een kunstwerk van buizen is een driedimensionale weergave van het oorspronkelijke hoofdgebouw.
De Mookerheide ligt op een uitloper van de Nijmeegse stuwwal en kent forse hoogteverschillen. Hierdoor heeft u op sommige punten prachtige vergezichten over de Maas. Tijdens de tocht komt men nog een aantal andere bezienswaardigheden tegen zoals de restanten van een voormalig landhuis. Ongeveer rond de klok van 9 uur strijken we neer bij Jachtslot de Mookerheide voor een heerlijke ontbijt. (ontbijt is + onbeperkt koffie/ thee) Na het ontbijt vervolgen we onze tocht weer. Bij het jachtslot ligt een Schotse boerderij . Eveneens worden er twee schansen aangedaan, de eerste de Heumense schans is vermoedelijk uit de tweede helft van de zeventiende eeuw gebouwd. De schans is gebouwd als een vierkant en heeft een omvang van ongeveer 70 bij 70 meter. De tweede schans de Mookerschans en is uit dezelfde periode gebouwd in de vorm van een vijfpuntige ster met een doorsnede van 50 meter. Als laatste komt men langs een oude watermolen de bovenste Plasmolen, deze molen stamt uit 1725.
De tocht is ongeveer 18 km. De tocht gaat ook door bij slecht weer Smile
Ga je gezellig mee met deze mooie tocht?

Stel een vraag