Dit event is al begonnen/geweest.

Lezing Aandacht als levenskunst door Hein Stufkens

Lezing Aandacht als levenskunst door Hein Stufkens

Twello
20.00 - 22.00
Uitgelicht

Deelnemers 5 / 8

Plaats:
Twello - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 8

Deelnemers 5 / 8

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 8,00
Uitleg kosten:
Entree voor de lezing
 

Omschrijving

Ik ga naar de lezing van filosoof, dichter en (zen)leraar Hein Stufkens. Wie heeft er zin om mee te gaan. Zou leuk zijn om vooraf wat te drinken in de omgeving. Dat zoek ik nog uit. Eventueel kunnen we ook samen eten van te voren. Net wat de wensen zijn. Ga je mee! Je zult huiswaarts keren met veel warmte in je hart!

Verzamelen vanaf 19.30u op de locatie. Voor wie wil: koffie vooraf vanaf 18.30 a 19.00u

Informatie:
In de bibliotheek van Twello geeft Hein Stufkens op 24 maart 2020 om 20.00 uur een lezing. Inloop vanaf 19.30 uur.

In alle grote spirituele scholen is het oefenen in echte aandacht een belangrijk aspect van de weg: meditatie, contemplatie of – zoals het vandaag de dag populair heet – ‘mindfullness’.

Maar wat is aandacht? Het heeft vooral te maken met een manier van hier en nu aanwezig zijn, met echt luisteren en echt zien. Onderzoek wees uit dat in de zorg en in de hulpverlening aandachtige presentie, zonder (voor)oordelen, zonder bedoelingen, zonder haast ook, het meest werkzame ingrediënt is.

En geldt datzelfde niet voor alle relaties tussen mensen? Wordt eigenlijk de kwaliteit van alles wat we doen niet bepaald door de aandacht waarmee we dat doen? Misschien is aandacht een ander woord voor liefde.

Maar in ieder geval is aandacht een vorm van levenskunst die meer dan de moeite waard is om te beoefenen, zeker in deze tijd, die door sommigen wordt geschetst als het tijdperk van ‘de afgeleide mens’. En dan kunnen we de rijkdommen ontdekken die tevoorschijn komen wanneer we ons niet meer permanent laten afleiden en werkelijk met aandacht gaan leven: aandacht voor wat er in onszelf omgaat, aandacht voor de ander, aandacht voor de natuur. Deze lezing biedt handreikingen voor het je eigen maken van die levenskunst.

De entree is € 8,-, opgeven is mogelijk bij bi.twello@gmail.com

Hein Stufkens is een Nederlands filosoof, dichter, schrijver en zenleraar. Hij studeerde (rechts)filosofie en werkt op het gebied van spiritualiteit en bewustwording. Hij publiceerde een groot aantal boeken en dichtbundels. Zijn inspiratiebronnen zijn; het christendom, het (zen)boeddhisme, oosterse en westerse mystiek en de dieptepsychologie. Meer informatie vindt u op
www.lacordelle.nl

https://www.youtube.com/...SI_o74FicxE

Extra informatie: De Dorpskerk is om 19.30 uur open. Bij binnenkomst, in gebouw Irene achter de Dorpskerk, is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee à € 1,-.
In de pauze kunt u de boekentafel van Hein bekijken en als u interesse hebt kunt u ook boeken kopen. Tijdens de pauze blijven we in de kerk en daar kan geen koffie en thee geschonken worden. Indien nodig kunt een een eigen flesje water meenemen.
Na de pauze volgt het interactieve deel en is er gelegenheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan met elkaar.

Het adres van de Dorpskerk is Dorpsstraat 10, 7391 DD Twello. Er is parkeerruimte voor en achter de kerk. Ook op het Marktplein bij de bibliotheek is voldoende gratis parkeerruimte, 3 minuten lopen. Houd voor uw routebeschrijving dan Marktplein 11, 7391 DH aan.
  •     18 February om 15:25 Overijssel
    heeft zich aangemeld.
  •     13 February om 18:46 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     12 February om 13:42 Overijssel
    heeft zich aangemeld.
  •     11 February om 09:31 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     10 February om 16:53 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag