Dit event is al begonnen/geweest.

Lieven Scheire - College over Ai

Lieven Scheire - College over Ai

Leeuwarden
20.30 - 23.00
Uitgelicht

Deelnemers 5 / 5

Plaats:
Leeuwarden - Friesland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 5

Deelnemers 5 / 5

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 24,00
Uitleg kosten:
kaartje incl. een pauzedrankje en garderobe
 

Omschrijving

Lieven Scheire
Artificiële Intelligentie
Maak kennis met de nieuwe superheld van de technologie: kunstmatige intelligentie. Comedian, fysicus en science communicator Lieven Scheire legt op een vermakelijke manier uit hoe het allemaal werkt, wat AI nu al kan en wat het in de toekomst zal kunnen. Want dat het ons leven drastisch zal veranderen, dat is zeker. Een eerste ontmoeting met iets wat binnenkort misschien je nieuwe vriend, butler, psycholoog, personal trainer of beschermengel wordt.

Wat is dat nu eigenlijk die Artificiële Intelligentie waar zoveel om te doen is? Maar vooral: wat is het niet? Zijn het computers die kunnen denken zoals wij? Nee, nog lang niet, en misschien wel nooit. Maar A.I. geeft computers en apps wel vaardigheden die ze tot nu toe nooit gehad hebben: gezichten herkennen, voorwerpen benoemen, menselijke taal begrijpen en ook spreken, tot zelfs het voorspellen van menselijk gedrag. Deze nieuwe kunstjes van de computer leiden tot verbluffende mogelijkheden, die langzaam maar zeker zichtbaar worden in ons dagelijkse leven en in onze samenleving. Volgens sommigen is A.I., in combinatie met robotisering, het laatste puzzelstukje tot een volledig geautomatiseerd luilekkerland. Fully Automated Luxury Communism, all watched over by machines of loving grace. Of het zo'n vaart zal lopen, is verre van zeker. Maar dat A.I. vandaag al alomtegenwoordig is en ons leven verregaand zal veranderen in de nabije toekomst, dat staat vast.

Over Lieven Scheire:
Lieven Scheire is een Belgische comedian, fysicus en science communicator. Op het podium en op televisie. Er is niemand die de relativiteitstheorie van Einstein, kwantummechanica of de formule van Drake zo hapklaar én met de nodige dosis humor kan uitleggen. Hij is bekend van vele tv-programmas zoals Scheire en de Schepping, Team Scheire, Proefkonijnen, Atlas, De Kennis van Nu en de Code van Coppens. In 2019 won hij de populaire tv-quiz De Slimste Mens ter Wereld. Je mag hem s nachts altijd wakker maken voor een potje cloudspotting. Maar dan alleen voor noctilucente wolken, uiteraard.
 •     23 March om 21:30 Friesland
  heeft zich aangemeld.
 •     15 February om 08:07 Friesland
  heeft zich aangemeld.
 •     10 February om 16:16 Friesland
  heeft zich aangemeld.
 •     26 January om 19:56 Friesland
  heeft zich aangemeld.
 •     23 January om 10:43 Friesland
  heeft zich aangemeld.
 •     23 January om 10:34 Friesland
  heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag