Dit event is al begonnen/geweest.

Living Library - ontmoet interessante mensen

Living Library - ontmoet interessante mensen

Nijmegen
13.00 - 15.30

Deelnemers 4 / 4

Plaats:
Nijmegen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 4

Deelnemers 4 / 4

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Living Library > in gesprek met interessante mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt.
In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?
De Living Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Living Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.
Deelname aan de Living Library is vrijwillig en de lezers dienen open te staan voor een gesprek. Het is een ontmoeting, waarbij het gesprek alle kanten op kan gaan, maar de basis voor het gesprek vormt de titel (en daarmee het onderwerp) van het levende boek, bijvoorbeeld 'Dakloos' of 'Transgender'. Het is nadrukkelijk niet bedoeld als 'verhalen vertellen', maar als een echte dialoog. Ook de lezer komt aan het woord en kan gericht vragen stellen.
De volgende levende boeken zijn te leen: Vrouw met autisme, Begeleid wonen, Adoptie, Ex-tbs'er, Trans man, Niet aangeboren hersenletsel, Eetstoornis, Non-binair, Moeite met lezen en schrijven, Ex-verslaafd, SM-meesteres, Polyamorist, ADD en Ex-laaggeletterd & schrijver.

Na een paar ontmoetingen praten we na met een drankje, voor eigen rekening.