Dit event is al begonnen/geweest.

Maandagavond filmavond Dune deel 2

Maandagavond filmavond Dune deel 2

Leidschendam
20.00 - 23.00

Deelnemers 3 / 8

Plaats:
Leidschendam - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 8

Deelnemers 3 / 8

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 16,75
Uitleg kosten:
Ticketkosten excl. eventuele toeslagen
 

Omschrijving

RECENSIE AD
Door de Hollywood-staking van vorig jaar was het extra lang wachten op het vervolg op de hit Dune (2021). Het is regisseur Denis Villeneuve (Arrival) gelukt om in een futuristisch epos de maat en zo een klein verhaal op een groot canvas te vertellen.
Op de woestijnplaneet Arrakis gaat het gevecht door om de kostbare specie en om de macht in een soort Game of Thrones in de woestijn. Religie, aristocratie, oorlog, cultuur; alles wordt in het tweede deel van Dune ingezet om hogerop te komen. Paul Atreides (Timothée Chalamet) wordt zelfs bestempeld tot messias, maar weet zelf niet goed of hij daar wel zo blij mee is.

Ook zonder voorkennis van Dune 1, is al snel duidelijk wie aan welke kant staat. Behaard, gebruind en in zandkleuren gehuld, is goed. Kaal, bleek en in zwart gekleed is fout. Referenties aan filmschurken zijn er in overvloed, zoals opgezette naziparades en wrede arenaspelen van de oude Romeinen. De wereld van de familie Harkonnen en haar sympathisanten wordt letterlijk zwart-wit.

Dune 2 verrast met imposante beelden en legt de nadruk op menselijke relaties, in plaats van op de massascènes. Die worden soms bijna terloops in beeld gebracht. Van grote veldslagen, krijgen we slechts korte stukjes te zien. De muziek van componist Hans Zimmer - nog steeds bombastisch, maar minder overheersend - maakt wederom indruk. Opnieuw duiken grote namen in kleine rollen op, zoals Austin Butler die als de bloeddorstige Feyd-Rautha zijn Elvis-imago van zich afschudt.
Hoofdpersoon Timothée Chalamets loopt vooral rond met een uitgestreken gezicht. Niet verwonderlijk, want van zijn karakter Paul wordt van alles gedacht. De een ziet een verlosser, de ander een bedreiging. Zijn vriendin Chani (Zendaya) vormt het kloppend hart van de film, omdat ze wordt gedreven door haar oprechte zorg voor de gemeenschap. De meeste andere personages zijn vooral op eigen gewin uit en dat stemt haar droevig.
Het is knap hoe de dikke pil van Frank Herbert in twee films is gegoten. Drie uur Dune is een zit, maar de tijd vliegt om. Wie de superheldenprak zat is, kan zijn lol op met dit sciencefiction-spektakel.

Ga je mee naar deel 2 van deze epische film?
Voor degenen die deel 1 nog niet hebben gezien, deze is momenteel ook te bewonderen in een Kinepolis bioscoop.
  •     06 March om 20:55 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     04 March om 19:57 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     04 March om 15:59 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     04 March om 11:37 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag