Dit event is al begonnen/geweest.

Meet & Eat - Sharing food - Sharing stories (Duo)

Meet & Eat - Sharing food - Sharing stories (Duo)

Utrecht
16.00 - 20.00
Uitgelicht

Deelnemers 4 / 4

Plaats:
Utrecht - Utrecht
Deelnemers:
Min. 2 - max. 4

Deelnemers 4 / 4

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Ben je sociaal en maatschappelijk betrokken? Ontmoet je graag mensen van andere culturen? Hou je van gezellig borrelen? En vind je het leuk om borrelhapjes te maken? Dan zijn we naar jou op zoek. Smile
Een vriend van mij (Martien) is vrijwilliger in de Jaarbeurs, waar voor de oorlog gevluchte Oekraïense vluchtelingen opgevangen en geregistreerd worden.

Ik vertelde hem al vaak over NMLK en onze activiteiten. Het lijkt hem leuk om een “verlate nieuwjaarsborrel” samen met zijn partner Ellen bij hem thuis te organiseren. Hij nodigt een stel Oekraïense tolken uit waar hij mee samenwerkt in de Jaarbeurs. De Oekrainse tolken zijn deels zélf vluchteling en hebben nu als tolk een baan in Nederland gevonden.

Voor een klein deel wonen er enkele tolken al langer in Nederland. Allemaal hebben ze een (vaak heftig) verhaal, maar allemaal hebben ze ook belang om nieuwe mensen in Nederland te leren kennen. De toekomst is voor hen ongewis, dus tips over werk en huisvesting, sowieso een netwerk in Nederland, is voor hen belangrijk. Ze spreken allemaal Engels, sommige ook Nederlands. En ze zijn allemaal erg aardig, zegt Martien.

Het is een experiment, want hoe gaat de nieuwjaarsborrel verlopen? We gaan het gewoon zien. Iedereen mag komen en gaan wanneer hij wil. Eigenlijk is er op de bijeenkomst maar één vast punt: een introductieronde (die start om 16.30). Een korte ronde waarin alle aanwezigen zich (kort) gaan voorstellen.

Martien en Ellen zorgen voor de drank. Voor de hapjes lijkt het ons leuk dat ieder een borrelhapje maakt en meebrengt (als dat mogelijk is). Zo krijgen we een "walking" buffet en kunnen we allemaal wat nieuws proeven. De Oekraïense keuken is voor mij alvast volledig onbekend. Laat even in de reacties weten wat jij wilt meebrengen. Voorbeelden zijn een quiche, champignons in knoflook, gehaktballetjes, ... hartig of zoet, als het maar lekker is en makkelijk te serveren. Opwarmen kan altijd. Maak geen te grote porties, als het goed is gaan we met een groepje van ongeveer 15 personen zijn, maar als iedereen wat meebrengt dan heb je gauw te veel.

Het exacte adres wordt later gegeven, het is een kwartiertje stappen zowel van station Utrecht centraal als van station Vaartsche Rijn.
  •     21 January om 09:55 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     16 January om 16:31 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     15 January om 12:43 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     14 January om 13:02 Limburg
    heeft zich aangemeld.
  •     14 January om 12:54 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     13 January om 21:53 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     11 January om 03:30 Friesland
    heeft zich aangemeld.
  •     09 January om 00:30 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     08 January om 20:21 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag