Kunst & Cultuur

Mission Moliere - Het Zuidelijk Toneel

Mission Moliere - Het Zuidelijk Toneel

Organisator: Esther164
Breda
20.30 - 22.30
Uitgelicht

Deelnemers 4 / 6

Plaats:
Breda - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 2 - max. 6

Deelnemers 4 / 6

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 24,00
Uitleg kosten:
Kosten kaartje 1e rang
 

Adresgegevens

Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Deelnemers 4 / 6

Nog 2 plekken vrij

Omschrijving

Wie gaat ermee?
Deze vrolijke talige komedie van Sarah Moeremans, die zich afspeelt in het Parijs van de zeventiende eeuw, laat je verschillende vormen van humor zien.

350 jaar na de dood van Frankrijks meest beroemde toneelschrijver brengt Het Zuidelijk Toneel een radicale bewerking van de Franse komedie De Mensenhater.

Last van een ochtendhumeur? Soms een hekel aan alles en iedereen? Gekweld door een onbeantwoorde liefde? Jaloers op een kluizenaar die zich verstopt in de uitgestrekte bossen van Alaska? Dan ben je toe aan deze Mission Molière!

350 jaar na de dood van de Franse komedieschrijver Molière, brengen Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht de personages uit zijn bekendste stuk De Mensenhater tot leven. Of misschien zijn ze nooit echt doodgegaan. Want ironie, komedie en cynisme is van alle tijden. In deze gemoderniseerde versie, die zich afspeelt in het Parijs van de zeventiende eeuw, geven Sarah en Joachim hun eigen visie op humor, hypocrisie en goedbedoelerigheid.

Met een Spiegelpaleis als decor en Frans geïnspireerde kostuums is Mission Molière een vrolijke talige komedie die je verschillende vormen van humor laat zien. De pakkende chansons krijg je gegarandeerd niet meer uit je hoofd. De personages hebben elk een eigen karakter en worden in Mission Molière in een hedendaags jasje gestopt.

⭐⭐⭐ NRC
“Het levert vrolijk metatheater op, in een lachspiegelpaleis vol decadente kroonluchters en lampenkappen.”

Brabants Dagblad
“Een met vaart gespeelde meeslepende voorstelling die aan het denken zet maar vooral aan het lachen maakt.”

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag