Dit event is al begonnen/geweest.

Museum Voorlinden

Museum Voorlinden

Wassenaar
11.45 - 14.00
Uitgelicht

Deelnemers 6 / 7

Plaats:
Wassenaar - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 6 - max. 7

Deelnemers 6 / 7

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 19,50
Uitleg kosten:
reg. entree, MK niet geldig, er geldt een toeslag a 2,50
 

Omschrijving

Dit wordt geen gezellig museumbezoek, dat weet je bij Anselm Kiefer van tevoren. Kiefer werd geboren net voordat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Als kind speelde hij in de ruïnes van het naoorlogse Duitsland en hij was één van de eerste Duitse kunstenaars die eind jaren zestig de recente geschiedenis van zijn moederland onder de loep nam op een vaak beklemmende manier.
Dankzij zijn eigenzinnige beeldtaal, vol verwijzingen naar geschiedenis, mythologie en literatuur, groeide Anselm Kiefer (1945) uit tot een van de grootste kunstenaars van onze tijd. Tijdens zijn solotentoonstelling Bilderstreit bij Voorlinden kun je zijn intrigerende schilderijen, sculpturen, kunstenaarsboeken en installaties zien. Een groot aantal daarvan is nooit eerder vertoond. Voorlinden heeft de tentoonstelling Bilderstreit in nauwe samenwerking met de kunstenaar zelf gemaakt. Anselm Kiefer krijgt in Wassenaar alle ruimte om de breedte van zijn oeuvre en interesses te etaleren. De focus daarbij ligt op zijn werk uit de afgelopen vijftien jaar waarin hij zich volgens een recensie in Trouw van zijn meer 'luchtige kant' laat zien. Zo kun je in Voorlinden dwalen door grootse landschappen, langs sculpturen met meerdere betekenissen en voorbij installaties vol symboliek. De tuin en bosrijke omgeving van het museum sluit vast goed aan bij het werk.

Ga je mee dwalen door deze bijzondere expositie?

Kijktip: Anselm (2023) – Wim Wenders
In de documentaire Anselm schetst Wim Wenders een portret van kunstenaar Anselm Kiefer. De film is opgenomen in 3D en 6K-resolutie waardoor het publiek volledig ondergedompeld wordt in de buitengewone wereld en het werk van deze vooraanstaande kunstenaar. Vanaf 26 oktober in de Nederlandse bioscopen.
  •     14 November om 21:45 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     08 November om 15:03 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     04 November om 14:53 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     27 October om 21:06 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     22 October om 21:49 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag