Dit event is al begonnen/geweest.

Nacht van de Sociologie

Nacht van de Sociologie

Rotterdam
20.00 - 01.00
Uitgelicht

Deelnemers 3 / 10

Plaats:
Rotterdam - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 10

Deelnemers 3 / 10

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 25,00
Uitleg kosten:
Kosten voor ticket. Daar komen kosten voor een drankje bij.
 

Omschrijving

De Duitse ‘onthaastingsgoeroe’ Hartmut Rosa presenteert zijn nieuwe boek Onbeschikbaarheid. Eeuwenlang hebben mensen geprobeerd de wereld te veroveren, zich toe te eigenen en te beheersen, maar nu, vooral in een tijd van smartphones en digitalisering, wordt het tijd om in een bewuste wisselwerking met onze omgeving te staan, iets dat Rosa resonantie noemt.

Wel eens bang geweest op straat en bezorgd of voorbijgangers zouden helpen als je in nood bent of wordt aangevallen? Marie Rosenkrantz Lindegaard ontdekte in haar baanbrekende onderzoek dat de meeste voorbijgangers wél ingrijpen en geeft tips. Familiesocioloog Renske Keizer laat zien hoe een goede opvoeding van kinderen tot later succes leidt en hoe vaders daarin een belangrijke rol spelen. Daarnaast een bijzonder gesprek met de voorzitter van de Onderwijsraad Edith Hooge en Kees Vuyk over de erfelijkheid van intelligentie.

Volgens Vuyk hebben veel slimme kinderen uit arme gezinnen, doordat zij succesvol studeerden, nu geen contact meer met hun familie en kúnnen de achterblijvers niet studeren. De nadruk op kansengelijkheid in het onderwijs werkt daarom nu niet meer: dit moet stoppen en is zelfs een bron van onmacht. Een van de belangrijkste sociologen van Nederland, Godfried Engbersen, vertelt over de belangrijkste inzichten van de sociologie. Verder: wie wint De Sociologische Bril, de prijs voor het beste sociologische publieksboek? DJ Pepper zorgt voor een funky sociologische sfeer en laat aan het einde van de avond alle verschillen tussen mensen vervagen… Het programma wordt nog verder aangevuld, maar koop alvast een kaartje, eerdere edities waren uitverkocht.
 •     19 November om 17:07 Zuid-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     12 November om 09:45 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     06 November om 08:37 Zuid-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     17 October om 21:03 Zuid-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     09 October om 14:18 Zuid-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     04 October om 11:27 Zuid-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     02 October om 21:50 Zuid-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     30 September om 11:57 Zuid-Holland
  heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag