Dit event is al begonnen/geweest.

Nachtwandeling Hoofddorp 8 km

Nachtwandeling Hoofddorp 8 km

Hoofddorp
22.00 - 00.30

Deelnemers 5 / 14 (min. 8)

Plaats:
Hoofddorp - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 8 - max. 14

Deelnemers 5 / 14 (min. 8)

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Hoe spannend is het om met volle maan de mysterieuze wereld van de nacht te verkennen? In het donker worden je zintuigen scherper en ervaar je nieuwe geluiden, geuren en sensaties. Misschien komen we nog nachtdieren tegen, zoals vleermuizen, een uil of een egel!

Het is dus de nacht na volle maan. De maan gaat om 21:17 op. Als er niet teveel wolken zijn wordt ons pad beschenen door een prachtige maangloed.

Ik heb een route uitgestippeld van 8,5 km over geasfalteerde (fiets)paden, wegen en dijkjes. We wandelen door parken en het stille buitengebied van Hoofddorp. Sommige delen zijn verlicht met straatlantaarns en op een paar paden is geen verlichting. Maar door de lichtvervuiling in de randstad is het natuurlijk nergens echt pikkedonker.

We starten om 22:00 in het Haarlemmermeerse bos. Parkeerplaats aanwezig en gratis. Onderweg doen we een korte pauze dus neem eventueel wat te drinken en een tussendoor snack mee. Na ongeveer 2,5 uur verwacht ik weer terug te zijn bij het vertrekpunt. Met een fris hoofd en voldaan gevoel ga je eenmaal thuisgekomen zeker weten snel in slaap vallen!

Vergeet niet een rood (knipper)lichtje mee te nemen om aan je kleding te bevestigen voor extra veiligheid. Een zaklamp kan handig zijn om af en toe bij te schijnen.

Denk aan warme kleding met laagjes, want het kan 's nachts koud worden. En zorg dat je comfortabel bent met een wandeling van 8,5 km, want wandelen in het donker kan vermoeiender zijn dan overdag.

Tenslotte: van een klein spatje regen hebben we natuurlijk niets. Maar bij slecht weer (onophoudelijke regen, storm, sneeuw, harde wind, code geel etc.) annuleer ik de activiteit. Het moet wel leuk blijven. Hou de laatste berichten goed in de gaten!

Laat je avontuurlijke geest ontwaken en doe mee met deze betoverende nachtwandeling!