Dit event is al begonnen/geweest.

Opbouwdag Rotterdam

Opbouwdag Rotterdam

Rotterdam
11.10 - 16.30
Uitgelicht

Deelnemers 4 / 6

Plaats:
Rotterdam - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 6

Deelnemers 4 / 6

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 10,50
Uitleg kosten:
3 euro voor de busrit en 7,50 voor de rondleiding incl koffie of thee. We gaan ook nog ergens een broodje eten
 

Omschrijving

Opbouwdag is een oer-Rotterdams evenement waarop we van 17 mei tot en met 21 mei de (weder)opbouw van de stad vieren. Opbouwdag is voor iedereen, van jong tot oud. Voor als je in Rotterdam woont, werkt of op bezoek bent. Als je Rotterdam beter wil leren kennen. Of liefhebber bent van de stad. Of als je denkt, hoezo wederopbouw? Laat je verrassen, want de wederopbouw zit in het DNA van Rotterdam en de Rotterdammers.

Dit jaar Zuid...

We beginnen met een expositie in de Cultuurwerkplaats over de Tarwewijk. Die geschiedenis is gecombineerd met een verhalenvertelling over de Zuidpleinflat en de Dordtselaanflat.

Daarna stappen we in een ouderwetse bus van het Rotterdams Openbaar Vervoermuseum, de Sauer-bus. Net als de wederopbouwritten van weleer, rijdt de bus langs bouwprojecten van nu en uit de wederopbouw. Herken je ze allemaal? Aan boord kom je meer te weten! Kortom, een ronkende rit langs de Zuidelijke wederopbouwparels. De busrit duurt 45 minuten.

Na de lunch lopen we met architectuur- en wederopbouwkenner Paul Groenendijk een rondje door de Tarwewijk en omgeving. Hij laat ons bijzondere details, gebouwen en kunst zien. De nadruk ligt natuurlijk op de wederopbouwarchitectuur zoals de Dordtselaanflat, metrostation Maashaven en de flat aan de Zwartewaalstraat. Maar in een gebied met een mix van architectuur van voor, tijdens en na de oorlog komen ook andere zaken aan de orde.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en eindigt bij de Cultuurwerkplaats met een kopje koffie of thee.
  •     19 April om 09:30 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     18 April om 21:39 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     18 April om 21:23 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     18 April om 21:21 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     18 April om 21:08 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag