Dit event is al begonnen/geweest.

Optreden Lorena Alvarez bij Instituto Cervantes in Utrecht

Optreden Lorena Alvarez bij Instituto Cervantes in Utrecht

Utrecht
20.30 - 22.00
Uitgelicht

Deelnemers 5 / 5

Plaats:
Utrecht - Utrecht
Deelnemers:
Min. 2 - max. 5

Deelnemers 5 / 5

Leeftijd:
40 - 59 jaar
Kosten:
€ 14,00
Uitleg kosten:
toegangskaartje
 

Omschrijving

Op 13 oktober presenteert het Instituto Cervantes, in samenwerking met De Utreschtse Muziekschool (DUMS), de Asturische zangeres en componiste Lorena Álvarez, als onderdeel van de concertreeks "Concerten van het DOM".

Voor deze gelegenheid komt Lorena Álvarez met de groep Los Rondadores om ons een concert te geven met volksmuziek geïnspireerd door de Asturische traditie.

Lorena Álvarez (San Antolín de Ibias, 1983) is componiste en volkszangeres. In 2012 publiceerde ze haar eerste compilatie met het lied La Cinta, later Anónimo genoemd en onder de naam Lorena Álvarez y su banda municipal, waarmee ze aan populariteit won en speelde met artiesten als Julieta Venegas of Nacho Vegas. In 2014 nam ze de live EP Dinamita op in het Círculo de Bellas Artes in Madrid, begeleid door het koor "La Dinamo". In 2018 werkte ze samen met Soleá Morente aan Ole Lorelei en in 2019 bracht ze haar derde album uit, Colección de canciones sencillas. Haar laatste EP, opgenomen in augustus 2020 als onderdeel van de LoMón Contemporáneo artistieke residenties, is een inval in de Aragonese jota met de Rondadores de la val d'echo, een orkest bestaande uit amateur-muzikanten uit de Huesca Pyreneeën.

Dit programma wordt uitgevoerd met steun van het programma voor de internationalisering van Spaanse muziek en podiumkunsten, mede georganiseerd door het Instituto Cervantes en het Nationaal Instituut voor Podiumkunsten en Muziek (INAEM), Spaans Ministerie van Cultuur en Sport, in het kader van het Plan voor Herstel, Transformatie en Veerkracht - gefinancierd door de Europese Unie - Nextgeneration.eu.
  •     07 October om 09:32 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     06 October om 08:05 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     05 October om 12:16 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     04 October om 11:44 Utrecht
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag