Actief & Sportief

Over boeren bos en bergen 1

Over boeren bos en bergen 1

Organisator: Jacques63
Drunen
12.00 - 17.00

Deelnemers 11 / 12

Plaats:
Drunen - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 2 - max. 12

Deelnemers 11 / 12

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 6,00
Uitleg kosten:
Geschatte consumpties voor eigen rekening
 

Adresgegevens

Website:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Deelnemers 11 / 12

Nog 1 plek vrij

Omschrijving

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen (Afstand 14km; wandeltempo 5km/h)
Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is een natuurgebied in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het is ruim 3500 hectare groot en is sinds 2002 een nationaal park. Het park is enerzijds grotendeels een afwisseling van droge zandverstuivingen en naaldbos, maar ook de uitgestrekte beekdalzone van de Zandleij hoort erbij.
Het boerengehucht Giersbergen ligt aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen. Dit glooiende landschap ontstond in de ijstijd, raakte begroeid met oerbos en heide, maar verloor zijn beschermende laag door te intensief boeren. De gevolgen waren groot: de wind begon het zand te verstuiven. Akkers, graslanden en zelfs hele nederzettingen raakten bedolven onder het zand. Maar Giersbergen hield de kop boven het zand.
Honden niet toegestaan!
'Volgens professor neuropsychologie Erik Scherder houdt een dagelijkse wandeling je hersenen gelukkig. Het verlaagt het stressgevoel en bevordert de creativiteit. En dat niet alleen. Juist nu, in coronatijd, komt daar iets belangrijks bij: het heeft ook een gunstig effect op je afweersysteem. Hoe werkt dat versterken van het afweersysteem? In je lichaam zitten verschillende stofjes die alle ongewenste indringers opvreten. Deze stofjes worden onmiddellijk actief als je gaat bewegen. Vooral matig intensieve beweging, zoals wandelen is goed.'
-Honden niet toegestaan!

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag  

<