Dit event is al begonnen/geweest.

Podwalk Hoorn - Verhaal van Nederland

Podwalk Hoorn - Verhaal van Nederland

Hoorn
14.00 - 16.00

Deelnemers 5 / 7

Plaats:
Hoorn - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 3 - max. 7

Deelnemers 5 / 7

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Stap in het verhaal, beweeg door de tijd.
Locatie: Hoorn
Afstand: 4 km
Tijd: we lopen de route in ongeveer een uur. Daarna kunnen we nog wat drinken op het terras. Eindtijd is uiteraard flexibel.

Omschrijving
We beginnen onze route aan de randen van de oude binnenstad van Hoorn. Bij de Oosterpoort, die de vijanden moest buiten houden, duiken we het oude Hoorn in. We lopen over smalle bruggetjes en langs brede havens. We vinden hier het statige hoofdkwartier van de VOC en WIC en kijken vanaf de steigers onder de Hoofdtoren richting de horizon over de vroegere Zuiderzee. Hier vandaan vertrokken de schepen richting Azië en Amerika.

In de zeventiende eeuw wordt Nederland een wereldmacht. Niet alleen door handel maar ook door oorlog en uitbuiting. De VOC, de Verenigde Oost-Indische Compagnie, speelt hierin een belangrijke rol. In deze wandeling vertellen we het verhaal over de Gouden Eeuw met een zwarte rand en gaan we op zoek naar de sporen van deze geschiedenis in Hoorn.

De Het verhaal van Nederland podwalks zijn 10 gps-gestuurde audiotours die je de verhalen van de televisieserie op locatie laten beleven. De podwalks zijn verspreid over historische locaties in heel Nederland: Anloo, Nijmegen, Muiden, Deventer, Brielle, Hoorn, Hattem, Veenhuizen en Vught. In deze wandelingen neemt Daan Schuurmans je op locatie mee op reis door de geschiedenis. Van de IJstijd tot en met de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van gebouwen, monumenten en andere sporen in het landschap vertelt hij wat er is gebeurd op de plek waar je op dat moment staat. Welke rol de bewoners van toen daarin hadden. En de gevolgen daarvan voor ons land zoals wij het nu kennen. Door de koppeling met gps weet Daan precies waar je bent. Hij vertelt waar je naartoe moet en waar je moet kijken.

App downloaden
De audiotours zijn te beluisteren via de gratis podwalks app Het verhaal van Nederland. De app moet eerst gedownload worden voordat je kunt gaan wandelen. Download hem in de App Store of Play Store. Of zoek in de App Store of Play Store op 'Het verhaal van Nederland'. Naast in Nederland is de podwalk app nu ook in België te downloaden voor iOS en Android.

App gebruiken
In de app zie je een overzicht van de locaties van de podwalks en waar ze starten. Ook kan je lezen waar ze over gaan en de routes bekijken. Je kunt van elke wandeling een stukje beluisteren. En het is handig om route die je wilt lopen alvast te downloaden. We raden je aan dit thuis (of op een plek met wifi) te doen in plaats van op locatie, zodat je tijdens het wandelen niet afhankelijk bent van je mobiele verbinding.

Omdat de app gps-gestuurd is, zijn de volledige audiotours alleen te beluisteren op de locatie van de wandeling. Je kunt ze niet thuis luisteren. Dus trek je wandelschoenen aan en ga naar de startlocatie van de door jou gekozen podwalk. Open daar de app, het verhaal begint automatisch met een introductie van de wandeling en de eerste aanwijzing voor de route. De rest wijst zich vanzelf. Vergeet je koptelefoon/oortjes niet!
 •     30 May om 13:07 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     29 May om 09:23 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     28 May om 20:21 Flevoland
  heeft zich aangemeld.
 •     24 May om 21:33 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     19 May om 17:57 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     19 May om 13:02 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag