Dit event is al begonnen/geweest.
Kunst & Cultuur

Rondleiding Siroopwafelfabriek Gouda

Rondleiding Siroopwafelfabriek Gouda

Organisator: Ieke1976
Gouda
10.00 - 12.00
Uitgelicht

Deelnemers 20 / 23

Plaats:
Gouda - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 23

Deelnemers 20 / 23

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 8,95
Uitleg kosten:
De kosten zijn voor de rondleiding door de fabriek en het proeven van een verse warme siroopwafel. Reserveer zelf je ticket via www.siroopwafelfabriek.nl en laat even weten via een reactie hieronder als je dat gedaan hebt! Na afloop doen we nog samen een drankje in de omgeving van de siroopwafelfabriek.
 

Omschrijving

Beleef de siroopwafel experience

Verscholen in het hart van Gouda ligt de fabriek van de knapperigste siroopwafel van het land: de Kamphuisen siroopwafel. Al sinds 1810 vliegen deze wafels als warme broodjes over de toonbank. Niet zo gek, want een Kamphuisen Siroopwafel is niet zo maar een stroopwafel!

Stap zelf de wondere wereld van de Siroopwafelfabriek binnen. Eenmaal binnen komt de heerlijke, zoete geur van siroopwafels je tegemoet en kun je zelf ervaren hoe de lekkerste siroopwafels van Gouda gemaakt worden.

Tijdens de rondleiding van 1 uur kom je meer te weten over het ontstaan van de Kamhuisen Siroopwafel, zie je in de fabriek de siroopwafelbakkers aan het werk, kun je in het hart van de oven kijken en zien hoe de siroopwafels gemaakt en gebakken worden, daarna gaan we natuurlijk zelf genieten van een overheerlijke krakend verse siroopwafel.

De Kamphuisen Siroopwafel is door de eeuwen heen een grote inspiratiebron geweest voor veel andere stroopwafelbakkers. De siroopwafels waren anders dan de stroopwafels en vielen op door de krokante koek en de smaakvolle karamelsiroop die ertussen zat. Het recept is tot op de dag van vandaag geheim en wordt bewaard in een verzegelde envelop.
Maar wat is nu precies het verschil tussen een siroopwafel en een stroopwafel?
Is er eigenlijk wel een verschil?
De siroopwafel en de stroopwafel verschillen wel degelijk van elkaar. Het woord zegt het al: tussen een siroopwafel zit siroop en tussen een stroopwafel zit stroop. En si-roop en stroop, da’s toch net iets anders.
En dan is er nog een verschil tussen de siroopwafel en de stroopwafel: de wafels worden op een andere manier gemaakt. De stroopwafel bestaat uit één wafel die doormidden wordt gesneden en waar de stroop tussen komt. De siroopwafel daaren-tegen bestaat uit twee losse, dunne wafels die apart gebakken worden en die ‘sa-mengeplakt’ worden met de siroop.
Kortom kom zelf de leukste en lekkerste attractie van Gouda beleven!

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag  

<