Dit event is al begonnen/geweest.

Saturday Kitchen!

Saturday Kitchen!

1 / 6
min. 4
zat 12 sep
18.00 - 23.45
Amsterdam - Noord-Holland
25 - 45 jaar
€ 10,00
Uitleg kosten
All inclusive 3-gangen diner en drankjes, daar kan geen restaurant tegen op!

Deelnemers 1 / 6

Minimaal 4

Omschrijving

Saturday Kitchen is een bekend kookprogramma bij de BBC. Het wordt gepresenteerd op een leuke en hilarische manier met vaak interactieve aspecten. Een programma dat toevallig helemaal past bij deze nmlk activiteit, want ook bij mij staat de keuken open op zaterdag(avond)... en het is interactief! Ik heb de naam dus maar even gejat. Cool

Hoezo interactief? Nou, dat zit zo. Wat we gaan eten hangt namelijk af van jou! Meld jij je aan dan noem je in je berichtje een hoofdingredient dat in het diner moet terugkeren. Noem ook in welke gang het zit (1, 2 of 3). De uitdaging is aan mij om er als amateur kok dan iets moois van te maken! Ik steek nu natuurlijk wel mijn hoofd door de strop maar misschien bereid ik mezelf nog best wel een aardig galgemaal!(ahum...help).

Het diner bestaat dus uit 3 gangen, een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht. Er zijn maximaal 6 deelnemers, dus 6 hoofdingredienten. Ingredienten als truffel, kaviaar, Wagyu (Kobe style) vlees en dergelijke zijn helaas uitgesloten anders rijst de prijs de pan uit! Bedenk als deelnemer goed wat je vraagt en in welke gang het zit. Let je niet op dan heb je kans op een bijzonder diner... een koekje van eigen deeg zeg maar. Laughing Als amateur kok zal ik overigens proberen alles binnen het redelijke te houden.

Tot slot zou ik zeggen neem een goed humeur mee en wat hilarische verhalen (anekdotes) voor aan de tafel. En als je zaterdagochtend thuis bent en zin hebt om alvast te watertanden, kijk dan naar Saturday Kitchen op BBC 1. Ik heb er zin in!

Het uiteindelijke menu waarvan we genoten hebben (!):

Aperitief
- Geroosterd stokbroodje met verschillende tapenades en kruidenboter.
- Een lichte frisse witte Chardonnay uit Argentina.

Antipasti:
- Paprika-courgette soep met fetablokjes en een toefje Italiaanse kruiden.
- Begeleid met stukje brood en een zachtdroge frisse Rose uit Frankrijk.

Primi Piatti
- Als tussengerecht een mozzarellatorentje gelardeerd met gebakken
aubergine en pomodorini met pesto, en dit alles in een bedje van
veldsla met aceto balsamico.

Secondi Piatti
- Versie tagliatelli met venkel en gemarineerde kip in lichte saus
van cherrytomaatjes en ahornsiroop, en versiert met reepjes kleurige
paprika, en afgemaakt met geroosterde pijnboompitten en Grana
Padano.
(speciaal voor de vegetarische gasten: stukjes Quorn i.p.v. kip)
- Vervolgt met een licht droge witte Chardonnay uit Zuid Afrika

Dolci
- Als toetje een Koffie-Riccota met expresso en kaneel en
afgemaakt met een toefje slagroom versiert met kokos en
cacaopoeder.

Tot slot thee met een paar chocoladenootjes en nog veel verhalen...

Stel een vraag