Dit event is al begonnen/geweest.
Kunst & Cultuur

Science Session 5 - Ethische dilemma's in coronatijd

Science Session 5 - Ethische dilemma's in coronatijd

Organisator: Stefi030
2e organisator: Corrie250
Online
20.00 - 20.45

Deelnemers 36 / 60

Plaats:
Online
Deelnemers:
Min. 1 - max. 60

Deelnemers 36 / 60

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Science Session #5 | Ethische dilemma's in coronatijd

Bij ethische dilemma's vechten verschillende belangen en plichten om voorrang. Hoe maken we een zorgvuldige afweging in coronatijd?
"Tijdens de coronacrisis werd iedereen een ethicus." Dit zijn de woorden van hoogleraar Ethiek van Biomedische Innovatie en Eerste Kamerlid Annelien Bredenoord. Immers, we maken iedere dag lastige keuzes waarin we verschillende belangen tegen elkaar opwegen. 'Ga ik op bezoek bij vrienden, of blijf ik, met het oog op de volksgezondheid, zoveel mogelijk thuis?' Bij ethische dilemma's vechten verschillende belangen en plichten om voorrang. Een perfecte uitkomst is er nooit. Maar een zorgvuldige afweging, is het minste wat we kunnen doen.

Als medisch ethicus buigt Bredenoord zich normaliter over nieuwe biomedische technologieën, zoals organoïden (driedimensionale stamcellen die een orgaan kunnen vervangen), de ethiek van embryo-onderzoek of het gebruik van algoritmes in de zorg. Tijdens de coronacrisis deden zich acute dilemma's voor, zowel op micro- als op macroniveau. Wie heeft er recht op een schaars IC-bed? Of op beschermende middelen? En wie is er bevoegd op ingrijpende beslissingen te nemen, die miljoenen mensen beperken in hun bewegings- en ondernemingsvrijheid? Tijdens deze Science Session praten we met Bredenoord over deze en andere ethische dilemma's.​

Zodra het bekend is via welke kanaal deze lezing te volgen is, zal ik het melden.

Voor meer info:
https://www.sg.uu.nl/age...-coronatijd

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag  

<