Silo Art Roadtrip - Achterhoek

Silo Art Roadtrip - Achterhoek

Ulft
08.00 - 20.00

Deelnemers 5 / 30

Plaats:
Ulft - Gelderland
Deelnemers:
Min. 5 - max. 30

Deelnemers 5 / 30

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Adresgegevens

Website:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Deelnemers 5 / 30

Omschrijving

Een liefdesbrief aan de Achterhoek. Zo kun je dit kunstproject het beste noemen. Unieke verhalen uit de Achterhoek komen tot leven met de Silo Art Tour! Op verschillende locaties in de regio zijn schuren, silos en andere agrarische gebouwen getransformeerd tot kunstwerken. Ga mee op autoreis door de Achterhoek en laat je verrassen door kunst en de veelzijdigheid van deze streek!

Programma
08:00 - 08:15 Start
08:15 - 13:00 Tour 1e Etappe
13:00 - 14:30 Rustmoment
14:30 - 18:00 Tour 2e Etappe
18:00 - 20:00 Borrel
20:00 Afsluiting

Route:
https://www.google.com/m...usp=sharing

Kledingadvies
We gaan buiten wandelen. Trek prettige schoenen aan en kleed je op het weer. Het is eigenlijk het hele jaar door prettig weer in Nederland maar soms helpt een paraplu of een extra laagje.

Op tijd
Wees op tijd, we rijden op tijd weg want anders krijgen we de tour niet af voor zonsondergang.

Ontstaansgeschiedenis
Tijdens een reis door Australië maakte de Achterhoekse Suzanne Reusink, mede-eigenaar van boerderij t Westendorp in Aalten, kennis met de Silo Art Trail. Een verzameling beschilderde silos en watertorens op verschillende locaties in Australië. De beschilderde silos waren niet alleen schitterend om te zien, ze bleken ook een functie te hebben: ze vertellen hét verhaal van de regio. Dit bracht Suzanne op een idee: Dit kunnen wij in de Achterhoek ook!

Aangemoedigd door Stichting Pak An, werkten Achterhoek Toerisme en Cultuur Oost haar initiatief uit tot een plan om in de hele Achterhoek agrarische gebouwen te transformeren tot kunstwerken. Met succes! De eerste kunstwerken staan op het erf van de initiatiefneemster. Gebouwen die doorgaans als lelijk worden beschouwd worden getransformeerd tot ware kunstwerken! Het boerenbedrijf van toen en nu is hierin het verbindende thema. Onderwerpen die terugkomen in de kunstwerken zijn natuur en landschap, agro en food, naoberschap, ambacht en traditie en de intenties van een duurzame en circulaire Achterhoek. Samen met nog 9 kunstwerken sieren zij het Achterhoekse landschap en vormen de Silo Art Tour.
  •     30 April om 07:50 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     14 April om 09:37 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     05 April om 15:47 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     05 April om 14:52 Gelderland
    heeft zich aangemeld.
  •     05 April om 09:25 Gelderland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag