Dit event is al begonnen/geweest.
Educatie & Pers. ontwikkeling

Socratisch gesprek over Leven en laten leven

Socratisch gesprek over Leven en laten leven

Organisator: Margreet
Oss
13.00 - 16.00
Uitgelicht

Deelnemers 5 / 6

Plaats:
Oss - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 3 - max. 6

Deelnemers 5 / 6

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 15,50
Uitleg kosten:
Deelname socratisch gesprek €5, entree museum €10,50
 

Omschrijving

“Een zingende, ontbindende menselijke vinger en een zoektocht naar vrouwelijk sperma in intrigerende tentoonstelling over 'bioart' in Oss.” - Volkskrantrecensie 24-02-2023

Ben je onderzoekend ingesteld en wil je kritisch nadenken over de rol van kunst en kunstenaars in de samenleving? Dan is een socratisch gesprek iets voor jou!
Het socratisch gesprek is een dialoog. In een groep van acht tot tien deelnemers onderzoek je een existentiële vraag die voortkomt uit de tentoonstelling Leven en laten leven, hoe Bio Art de toekomst kleurt. Dat maakt de kunst en de kunstenaars van de tentoonstelling ‘gesprekspartners’ op de achtergrond.
Een socratisch gesprek leidt in veel gevallen tot nieuwe persoonlijke inzichten. Samen met andere deelnemers vorm je een onderzoeksgroep. Vanwege de verschillende achtergronden van de deelnemers wordt een vraag vanuit meerdere perspectieven onderzocht. Dit gebeurt heel gestructureerd. Zo brengt het gesprek een verfrissende blik op de kunst, de cultuur en de wereld.
Het socratisch gesprek wordt geleid door Jurgen Paus (kunstenaar en docent filosofie aan de HAN).

Voorafgaand bezoeken we het museum.
Met Leven en laten leven verkent Museum Jan Cunen hoe we in symbiose kunnen samenleven met de natuur en andere organismen op aarde.⬇️
https://www.museumjancun...?tabid=1212

❗️Belangrijk: er kunnen maximaal 10 personen meedoen aan het socratisch gesprek, ik heb voor 6 gereserveerd. Graag alleen opgeven als je ook meedoet, anders houden we plekken voor anderen bezet. Alleen mee naar het museum kan natuurlijk ook, geef dat dan aan in een reactie. Het socratisch gesprek is van 14.30 tot 16 uur.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag