Dit event is al begonnen/geweest.
Actief & Sportief

Soester wandelweekend 10 km

Soester wandelweekend 10 km

Organisator: Patricia868
Soest
10.30 - 17.00

Deelnemers 3 / 10

Plaats:
Soest - Utrecht
Deelnemers:
Min. 2 - max. 10

Deelnemers 3 / 10

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 15,00
Uitleg kosten:
Inschrijving is inmiddels gesloten.
 

Omschrijving

Wil jij je deze zomer een weekend lang wandelen door de prachtige paarse heide die in augustus in volle bloei staat? Dan is de tweede editie van het Soester Wandelweekend het uitgelezen wandelevenement voor jou om mee te doen! De omgeving van Soest staat bekend om haar grote verscheidenheid aan natuur en is daarom een waar wandelparadijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Dit wandelweekend heeft voor ieder wat wils. Mocht je in plaats van een weekend liever één dag willen wandelen? Dat kan natuurlijk ook!
Ontdek de werkelijk prachtige afwisselende omgeving van Soest en Baarn tijdens de tweede editie van het Soester Wandelweekend.
In en rondom Soest en Baarn liggen prachtige unieke natuurgebieden met afwisselende zandvlaktes, duinen en bos- en heidegebied. Gecombineerd met unieke bezienswaardigheden zoals Landgoed Pijnenburg, Kasteel Groeneveld, Landgoed De Paltz, het stuifzandgebied, Vliegbasis Soesterberg en Paleis Soestdijk.

Op zaterdag is het de Soester Duinendag. Vorig jaar heb ik ook gelopen en het was ontzettend gezellig. Veel entertainment onderweg.

Wandel voor het goede doel:

Stichting Semmy is het goede doel van het Soester Wandelweekend. Deze stichting zet zich volledig in voor kinderen met hersenstamkanker. Gelijktijdig met de inschrijving kan een vrijwillige bijdrage worden gedaan aan Stichting Semmy.

Jaarlijks krijgen ongeveer 10 kinderen in Nederland hersenstamkanker, oftewel Diffuus Intrinsiek Ponsglioom (DIPG). Stichting Semmy financiert het onderzoek naar hersenstamkanker (ponsglioom) bij kinderen. Dit onderzoek richt zich op het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het creëren van de overlevingskans van deze kinderen.

Stichting Semmy is opgericht naar aanleiding van het overlijden van Semmy. De frustratie is dat de genezingskans van een hersenstamtumor (DIPG / ponsglioom) nog steeds vrijwel 0% procent is en dat je als ouders van de één op de andere dag weet dat je kind tussen 2 en 12 maanden komt te overlijden. En dat terwijl bij andere vormen van kinderkanker de overlevingskans gelukkig is gestegen naar meer dan 70%.

Lokale goede doelen:
Naast Stichting Semmy worden ook lokale goede doelen betrokken bij het evenement.

Heb je zin om mee te lopen, het is echt heel leuk en een prachtig gebied!

Stel een vraag