Dit event is al begonnen/geweest.

The Lumberjack Games

The Lumberjack Games

Bergschenhoek
14.00 - 16.30
Uitgelicht

Deelnemers 6 / 17 (min. 8)

Plaats:
Bergschenhoek - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 8 - max. 17

Deelnemers 6 / 17 (min. 8)

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 35,00
Uitleg kosten:
Dit is voor deelname aan deze leuke activiteit. Indien de kosten lager uitvallen worden deze na de activiteit verrekend Smile
 

Omschrijving

Let op. Na 1 mrt. kan er alleen nog maar voor de wachtlijst aangemeld worden!

In het Hoge Noorden van Canada staan de bekende "Boreal Forests". Deze bossen beslaan meer vierkante kilometers dan de door ons bekende Amazone. In de tijd dat er nog geen kettingzagen waren en wegen niet aangelegd was het beroep van de houthakker zwaar en hard. Deze “Lumberjacks”, de ruw bolsters met pit, niet bang om smerig te worden, leefden het hele jaar door in bunkhouses of tenten. Ze stonden bekend als grote sterke mannen, vaak met baard, die de hardheden van het bestaan hadden weten te trotseren.

Als ze dachten dat ze hout genoeg ingeslagen hadden om het vuur een lange barre en koude winter te laten branden… smeedt de winter soms aan het einde van het seizoen nog even met zijn laatste krachten. Kortom…de ruwe bolsters mochten de kou alsnog trotseren om het vuur brandend te houden.

De houthakkers waren afhankelijk van de rivieren voor het transport van de boomstammen, de zogeheten “logs”. In het voorjaar was er voor de mannen vaak weinig te doen. Om de verveling te verdrijven werden onderling wedstrijden gehouden. Tijdens deze wedstrijden ging het voornamelijk om wie de beste “skills” had. In navolging van de “lumberjacks” kun je kennismaken op een leuke en competitieve manier met deze activiteiten.

Kortom.. doe je mee met de “lumberjack games”, daar waar het kaf van het koren word gescheiden?
Dus mannen en vrouwen, haal je (spijker)broek, (geruite) bloes en berenmuts Wink tevoorschijn en meld je aan!

Wat gaan we zoal doen op deze actieve dag, waar sportiviteit, inzet en wilskracht boven aan staat…en natuurlijk hoort daar het enthousiasme en plezier bij.

De games zullen o.a. bestaan uit:
??Log sawing: Met een lintzaag zo snel als je kan een dik blok hout door zagen
??Axe throwing: Bijlwerpen
??Log Towing: Blok hout zo snel mogelijk van de ene naar de andere kant van het water
??Log hoisting: Wie kan het snelst de boomstam omhoog hijsen
??Nailsmashing: Spijker meppen
??Touwtrekken

Na afloop is er de mogelijkheid om jezelf op te frissen. Neem een extra set kleding mee aangezien de kans erg klein is dat je schoon blijft.

Brildragers, bevestig een koord aan je bril om te voorkomen dat je deze verliest.

Deze activiteit gaat ook door bij slecht weer!

Stel een vraag