Dit event is al begonnen/geweest.

Tico y Aguabajo (met Gianna Tam)

Tico y Aguabajo (met Gianna Tam)

Hilversum
15.30 - 18.00
Uitgelicht

Deelnemers 6 / 6

Plaats:
Hilversum - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 6

Deelnemers 6 / 6

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 21,00
Uitleg kosten:
Kosten voor het ticket (excl. evt drankjes, eten, voor eigen rek.)
 

Omschrijving

Tico y Aguabajo met Gianna Tam.... voor mij onbekend, maar na wat luisteren op Spotify, ben ik toch wel erg benieuwd geworden naar deze combinatie. Ga je gezellig mee?

Tico y Aguabajo albumrelease
Veelzijdige jazzmuzikant viert geboorte van zesde album: 'Danzando'


“Danzando” is het zesde album van pianist/componist/producer Tico Pierhagen en zijn band Aguabajo. “Danzando” betekent in het Colombiaans “Dansend”.

Tico Pierhagen, geboren in Pasto in Colombia, is een veelzijdig muzikant. Hij studeerde jazz, klassiek, compositie en muziektechnologie aan de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht, behaalde aan de University of Portmounth in Engeland zijn European Media Master of Arts en studeerde piano aan Codarts, het conservatorium in Rotterdam.

Sinds 2008 gaat Tico regelmatig terug naar zijn geboorteland om met Colombiaanse muzikanten te werken. Zo ook voor “Danzando” waarop onder meer de befaamde percussionist Samuel Torres (Grammy nominatie op zak) te horen is. De blazerspartijen werden in de Hilversumse studio Groenland ingespeeld door saxofonist Efraïm Trujillo (The Preacher Men, Amsterdam Funk Orchestra) en trombonist Frans Cornelissen (Cubop City Bigband, New Cool Collective).

Voor deze nieuwe plaat heeft Tico zich laten inspireren door de muziek van James Brown en in combinatie met de Cumbia uit Colombia zal het hard gaan ‘grooven’ deze middag..
Voor extra klankkleur zorgt Gianna Tam. Je ziet niet vaak een vrouw die drums en percussie speelt en ook nog de lead vocals voor haar rekening neemt. Het is dan ook niet gek dat Gianna vaak “De Nederlandse Sheila E” (van Prince) wordt genoemd.
Een groot compliment, maar Gianna is toch vooral zichzelf. Ze schrijft ook haar eigen muziek, heeft twee albums uitgebracht, toerde in Zuid-Amerika, Azië, de Verenigde Staten, Canada en Europa. Ze deelde het podium met o.a. Candy Dulfer, Jett Rebel, Shirma Rouse, Trijntje Oosterhuis en The Ladies of Soul.

Line up
Tico Pierhagen - Piano
Gianna Tam – Lead vocals, percussion
Efraïm Trujillo – Tenor sax
Frans Cornelissen - Trombone
Dave Breidenbach - Bas
Enrique Firpi - Drums

Om een idee van Gianna Tam te krijgen:
https://open.spotify.com...keTDQK9jzZQ

Indien je het ook leuk vindt, daarna iets te eten bij het restaurant tegenover De Vorstin, laat het even weten. Ik heb tafel voor 6 kunnen reserveren.
 •     17 November om 21:38 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     06 November om 06:48 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     15 September om 20:21 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     04 September om 13:20 Utrecht
  heeft zich aangemeld.
 •     29 August om 18:30 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.
 •     29 August om 12:08 Noord-Holland
  heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag