Dit event is al begonnen/geweest.

Trage tocht Beek - 15km

Trage tocht Beek - 15km

Beek-Ubbergen
13.00 - 17.00

Deelnemers 8 / 10

Plaats:
Beek-Ubbergen - Gelderland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 10

Deelnemers 8 / 10

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Mooie wandeltocht door de omgeving van Beek, Berg en Dal, en Groesbeek. Deze wandeling gaat over delen van de N70, maar wijkt dan af richting de Zevenheuvelen en de bossen tussen Groesbeek en de Heilig Land Stichting. Hierdoor bevat deze wandeling wat meer open terrein en vergezichten dan de eeuwige bossen van de N70 Wink

Let op: de route bevat flink wat hoogtemeters en het merendeel is onverhard, dus goede wandelschoenen zijn verstandig.
Onderweg bestaat de mogelijkheid om te stoppen voor koffie: na 3.5km passeren we het welbekende pannenkoekenrestaurant, rond 12.5km komen we (bijna) langs Hotel Erica, en bij het begin/eindpunt zijn verschillende horecazaken.

Bij slecht weer wordt de wandeling verzet (de steile paden kunnen flink glad worden bij nat weer).

Omschrijving uit 'het boekje':
We maken een prachtige tocht in het Rijk van Nijmegen vanuit Beek over hoge heuvels en door diepe dalen. Op het eerste stuk van de route komen we langs het dal 'Palland', een fraai heggenlandschap. Even verder passeren we het informatiecentrum Nederlands Cultuurlandschap. We lopen langs het Filosofendal en klimmen de Duivelsberg op naar het vermaarde pannenkoekenrestaurant. Onderweg hebben we mooi uitzicht over de Ooijpolder. De Duivelsberg ligt op 76 meter hoogte. In het loofbos zien we opvallend veel kastanjebomen. De wandeling vervolgt door het sterk glooiende landschap Nederrijk vlak langs de grens met een mooie afwisseling van bossen en open velden. Na het oversteken van de Zevenheuvelenweg wandelen we door het Groesbeekse bos, hier ook wel 't Grüske of de But genoemd. Oude beukenlanen en rododendrons herinneren aan de tijd van oude landgoederen. Langs de rand van Berg en Dal komen we in de Heerlijkheid Beek. Op het laatste stuk van deze wandeling lopen we hoog over een steile heuvelrand langs een diepgelegen bos en een bronbeekje terug naar Beek.