Dit event is al begonnen/geweest.

Van Gogh aan de Seine

Van Gogh aan de Seine

Amsterdam
10.15 - 12.00
Uitgelicht

Deelnemers 6 / 10

Plaats:
Amsterdam - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 10

Deelnemers 6 / 10

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 22,00
Uitleg kosten:
of museumjaarkaart
 

Omschrijving

In de 19de eeuw werden plaatsen vlak buiten Parijs beter bereikbaar via bruggen en treinen. Tegelijkertijd domineerden rokende schoorstenen van fabrieken steeds vaker de horizon. De tentoonstelling laat zien hoe kunstenaars deze veranderingen vastlegden.
Natuur en industrie
Vijf ambitieuze kunstenaars, Vincent van Gogh, Georges Seurat, Paul Signac, Emile Bernard en Charles Angrand, trokken naar de oevers van de Seine om te schilderen. Met hun ezel in het groen legden ze de radicale tegenstellingen vast die ze in het gebied tegenkwamen: recreërende dagjesmensen in de weelderige natuur tegenover de rokende schoorstenen en braakliggend terrein.

Ze vonden er nieuwe, eigentijdse motieven en ontwikkelden hun kleurgebruik en schildertechnieken. Vooral de plaats Asnières was bepalend voor de artistieke ontwikkeling van deze kunstenaars.
Asnières
Asnières ligt vlak buiten Parijs aan de Seine. Tot ongeveer 1850 stond het bekend als een idyllische groene voorstad waar stedelingen hun vrije tijd doorbrachten. In de tweede helft van de 19de eeuw werd de omgeving van Asnières steeds meer gekenmerkt door opkomende industrie. Vanwege het veranderende landschap en de goede bereikbaarheid vanuit Parijs gingen kunstenaars naar Asnières om te schilderen.

In de tentoonstelling is te zien welke rol Asnières en de Seine hebben gespeeld in de artistieke ontwikkeling van Van Gogh, Seurat, Signac, Bernard en Angrand.
VERGEET NIET HET TIJDSLOT OP WEBSITE VAN 10.15 TE RESERVEREN. ER ZIJN NOG PLAATSEN BESCHIKBAAR VOOR DEZE BIJZONDERE TENTOONTELLING
  •     10 January om 22:15 Flevoland
    heeft zich aangemeld.
  •     03 January om 21:26 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     28 December om 00:47 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     24 December om 09:11 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     23 December om 22:30 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     22 December om 21:59 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     22 December om 18:11 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     21 December om 02:12 Utrecht
    heeft zich aangemeld.
  •     20 December om 17:24 Noord-Holland
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag