Dit event is al begonnen/geweest.

Verplaatsing Kazemat

Verplaatsing Kazemat

Nieuwegein
09.00 - 12.00

Deelnemers 1 / 5

Plaats:
Nieuwegein - Utrecht
Deelnemers:
Min. 1 - max. 5

Deelnemers 1 / 5

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Als onderdeel van de aanleg van de nieuwe 3e kolk bij de Beatrix Sluizen te Nieuwegein verplaatst Rijkswaterstaat op woensdag 22 februari de 1,2 miljoen kilo zware kazemat ("Bunker") Vreeswijk-Oost, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie over 150 meter.

Omdat deze operatie uniek is in zijn soort wordt het bouwterrein deze dag opengesteld om deze mega operatie met eigen ogen te kunnen bekijken. Het precieze dagprogramma is nog niet bekend, maar de verplaatsing gaat waarschijnlijk 's ochtends plaatsvinden. Andere open dagen van Rijkswaterstaat kennende organiseren ze vermoedelijk ook een informatiemarkt en wat andere activiteiten rondom de bouw van de nieuwe sluis.

* Uitkijkzone Lekdijk
Vanaf ongeveer 09.30 uur start het draagportaal met rijden. Binnen een speciaal ingerichte uitkijkzone op de Lekdijk kunnen bezoekers de verplaatsing goed volgen. Bij een militaire keuken aldaar kun je terecht voor ‘koek en zopie’.

* Meet and greet soldaten
De kazemat dateert uit de jaren ’30 van de vorige eeuw, een bijzondere tijd. Daarom zijn er soldaten uit die tijd aanwezig om bezoekers meer te vertellen over hoe kazematten en de Nieuwe Hollandse Waterlinie vroeger gebruikt werden in de strijd.

* Oudhollandse spelletjes
Sjoelen, Kop van Jut en hoefijzer werpen, wie kent ze niet? De oudhollandse spelletjes waar kinderen zich vroeger mee vermaakten.

* Exposities
In de tent naast de keet van Sas van Vreeswijk zijn exposities ingericht. Hier kunnen bezoekers
meer informatie krijgen over de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de verplaatsing en hoe die in zijn
werk gaat en over het project ‘Lekkanaal/3e kolk Beatrixsluis’.

* Vroege vogels ontbijt
Tussen 08.00 uur en 10.00 uur is er speciaal voor vroege vogels een ontbijtbuffet in de tent naast
de keet van Sas van Vreeswijk. Alleen op vertoon van een ‘rantsoenbon’ kunnen bezoekers genieten van een lekker ontbijtje voordat zij de verplaatsing van de kazemat gaan bewonderen.

Voor wie er niet bij kan zijn is het verplaatsen ook online te volgen op
http://www.prinsesbeatri...nl/kazemat. Het terrein is opengesteld van 8.00-15.00

Stel een vraag