Dit event is al begonnen/geweest.
Actief & Sportief

Atb gevorderden Schoorl

Atb gevorderden Schoorl

Organisator: Jolanda73
Schoorl
11.00 - 16.00
Uitgelicht

Deelnemers 8 / 15

Plaats:
Schoorl - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 15

Deelnemers 8 / 15

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 15,00
Uitleg kosten:
Na afloop gaan we wat drinken en evt wat eten. Handig als je klein contant geld bij je hebt en pinpas.
 

Omschrijving

Ben je op zoek naar een uitdagende, gevarieerde mountainbike route? Dan ben je in de Schoorlse Duinen aan het juiste adres. Hier ligt het 15 km lange ‘Mountainbike Parcours Schoorl‘, dat je door dicht naaldbos, steile duinen en uitgestrekte heide zal leiden.

Onderweg kun je in een flits veel dieren tegenkomen, zoals roofvogels, konijnen, hazen en vossen. Ook zijn er Japanse ‘Wagyu’- koeien uitgezet in het gebied, om te voorkomen dat het duin dichtgroeit en bijvoorbeeld vlinders, zandhagedissen en tapuit (een zangvogel) hier kunnen voortbestaan. In alle seizoenen vind je in de Schoorlse duinen zeldzame dieren en planten.

Bikers kunnen rekenen op een paar forse klimpartijen, met de ‘Schoorlse Nok’ van 48 meter boven NAP als hoogtepunt.
Wil je lekker over het Schoorlse MTB parcours knallen en alles geven wat je hebt?

Het grootste gedeelte van de route is een ‘singletrack’; een smal pad met leuke uitdagingen. Bijvoorbeeld krappe bochten tussen bomen door of obstakels (zoals boomwortels) op het pad. Hier en daar kun je zelfs over obstakels springen.
Klimpartijen worden beloond met mooie uitzichten en snelle afdalingen. Bij de zandstukken liggen vaak planken ter ondersteuning.

Voor deze tocht is een goede conditie en de nodige atb-ervaring vereist. Zorg voor voldoende eten/drinken voor onderweg. Handig als je een set schone kleding en een handdoek meeneemt voor na afloop. Na afloop gaan we in de buurt (bijv. bij een leuke strandtent) gezellig wat drinken en eten. Eventueel kunnen we daarna nog een mooie strandwandeling maken.

De ATB-tocht start bij het Witte Huis Postweg 2 Schoorl (Aagtdorp). De dichtstbij gelegen parkeergelegenheid (gratis) het parkeerterrein op of vlak voor manege Poelenburg. Ik heb gebeld met de manege en we hebben toestemming om de auto's daar te parkeren. We verzamelen dus op deze parkeerplaats en fietsen samen naar startpunt van de route.

Uitgelicht

Stel een vraag  

<