Dit event is al begonnen/geweest.
Actief & Sportief

Open Grachtentuinen Amsterdam

Open Grachtentuinen Amsterdam

Organisator: Vivian46
Amsterdam
13.00 - 17.00
Uitgelicht

Deelnemers 11 / 13

Plaats:
Amsterdam - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 5 - max. 13

Deelnemers 11 / 13

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 19,00
Uitleg kosten:
Passe-Partouts Geldig voor 17,18 en 19 juni 2022. Je koopt 1 kaartje wat geldig is voor de 3 dagen.
 

Omschrijving

Open Tuinen Dagen
Open Tuinen dagen keert in juni 2022 weer terug met het thema "Op bezoek in de particuliere grachtentuin". Tijdens het derde weekend van juni krijgt de bezoeker de kans om een variëteit aan grachtentuinen te bezoeken. Achter de statige gevels van de grachtenpanden vind je de best bewaarde geheimen van Amsterdam: grote, schitterend aangelegde tuinen. In juni laten zowel Amsterdammers als mensen van buiten de stad zich verrassen door verborgen tuinen in het bedrijvige en dichtbevolkte centrum, oases van rust en groen op slechts een paar meter afstand van alle drukte.

Amsterdamse tuinen een weekend open voor publiek. Weinig tuinen zijn vrij toegankelijk, maar elk jaar zetten ruim dertig grachtentuinen in juni hun poorten open tijdens het evenement Open Tuinen Dagen. De tuinen zijn op 17, 18 en 19 juni 2022 geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Belangrijk
De particuliere tuinen zijn veelal alleen te bereiken via het huis. De bezoekers lopen daar ‘als gast’ doorheen. Vanwege de kwetsbaarheid van de huizen en tuinen zijn honden, kinderwagens en rolkoffers niet toegestaan. De tuinen zijn vanwege stoepen en trappen niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Let op
Vanwege de kwetsbaarheid van de huizen en tuinen zijn honden, kinderwagens, rugzakken en rolkoffers niet toegestaan. Vergezeld van een van deze attributen, zal u de toegang tot de tuinen worden geweigerd. Uit voorzorg raden wij u aan een kleine (hand)tas mee te nemen.
—-
De particuliere tuinen zijn veelal alleen te bereiken via het huis. De bezoekers lopen daar 'als gast' doorheen. Wij vragen u om de woonhuizen met respect te betreden en met inachtneming van de bewoners.
De tuinen zijn vanwege stoepen en trappen helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
—-
Door de kwetsbaarheid van sommige tuinen kan het voorkomen dat een tuin tijdelijk vol is en er geen nieuwe bezoekers naar binnen mogen. Aangeraden wordt om eerst een andere tuin te bezoeken en op een later tijdstip terug te keren.
—-
Het Open Tuinen Dagen passe-partout ontvangt u bij een van de startadressen. In het passe-partout staan alle adressen met een korte beschrijving van de tuinen. Deze adressen worden niet voortijds bekend gemaakt.
—-
Uw ticket is 3 dagen geldig, iedere tuin kan eenmaal bezocht worden (uitgezonderd de tuin van Museum Van Loon).

Startlocaties
Museum Van Loon, Keizersgracht 672
Amnesty International, Keizersgracht 177
Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605
Huis Marseille, Keizersgracht 401

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag