Dit event is al begonnen/geweest.

Espen Berg - jazzdagen Harderwijk

Espen Berg - jazzdagen Harderwijk

Harderwijk
08.15 - 22.00
Uitgelicht

Deelnemers 2 / 4

Plaats:
Harderwijk - Gelderland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 4

Deelnemers 2 / 4

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 16,25
Uitleg kosten:
Kaartje met reservering kosten.
 

Omschrijving

De bekende Noorse pianist Espen Berg zal deze avond een bijzonder soloconcert geven in de intieme Catharinakapel. Wij hadden reeds het genoegen om hem als pianist met Silje Nergaard te mogen ontvangen. Ook staat hij bekend met zijn jazztrio en vanaf oktober 2022 komt zijn soloalbum “The Trondheim Concert” uit.

The Catharinakapel Concert

Het Trondheim Concert is een live-opname van een vrij geïmproviseerd concert, met een van de grootste muzikale verhalenvertellers van Noorwegen van vandaag. Pianist en componist Espen Berg begon bijna 20 jaar geleden aan zijn soloconcept te werken nadat hij het legendarische Köln Concert van Keith Jarrett had ontdekt. Hoewel het concept misschien vergelijkbaar is, is de muziek nog steeds zeer persoonlijk en uniek.

Espen reist de wereld rond met zijn jazztrio en speelt in tal van bands en projecten, variërend van moderne jazz en conceptuele hedendaagse muziek tot klassieke, pop- en volksmuziek. Deze veelzijdigheid toont zijn liefde voor muziek in het algemeen en dient als de perfecte analogie met zijn soloproject: elk concert is uniek en gemaakt in het moment, en de enige regel is om muziek te maken die een waargebeurd verhaal vertelt. Het concert in de Catharinakapel zal dan ook afwijken van het album. Het wordt immers een geïmproviseerd concert waarbij Espen zich zal laten leiden door de ruimte, de vleugel, het publiek en de sfeer. Vandaar dat wij het de naam mochten geven van onze bijzondere locatie!

Espen speelt al zijn hele leven piano en heeft een naadloze verbinding met het instrument gekregen die geen grenzen kent. Zijn immense technische vaardigheden, enorme muzikale kennis en absoluut gehoor stellen hem in staat om muziek te improviseren die klinkt als zorgvuldig geplande composities. Het zou 15 jaar duren nadat hij had besloten om zijn soloconcept toegewijd te ontwikkelen totdat hij de moed had om zijn eerste volledig geïmproviseerde concert in Trondheim te spelen en op te nemen.

Dit is nog maar het begin van wat misschien wel het belangrijkste onderdeel van Espen’s muzikale vorming en muzikale carrière zou kunnen worden. U kunt hier getuige van zijn op deze bijzondere avond.