Kunst & Cultuur

Lets Dance Museum Speelklok

Lets Dance Museum Speelklok

Organisator: Lieuwkje
Utrecht
20.00 - 22.00
Uitgelicht

Deelnemers 9 / 12

Plaats:
Utrecht - Utrecht
Deelnemers:
Min. 2 - max. 12

Deelnemers 9 / 12

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 15,00
Uitleg kosten:
Entree en evt extra kosten voor consumptie na afloop
 

Adresgegevens

Website:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Deelnemers 9 / 12

Nog 3 plekken vrij

Omschrijving

Deze avond staat in het teken van twee nieuwe en vernieuwende voorstellingen speciaal gemaakt voor Museum Speelklok!

Met: Spaceship Ensemble (artistieke leiding en componist intro Julian Maple-Oliveira, componist Leo Lehtinen, choreografie Georgia Mourant) / Illusionary Rockaz Company (choreografie Shailesh Bahoran)

Voor de pauze treedt Spaceship Ensemble voor je op. Zij spelen en dansen een nieuw gemaakt stuk getiteld Junctions waarvoor ze gebruik maken van ons kermisorgel De Schuyt. Eerder maakte dit avontuurlijke, internationale ensemble uit Den Haag al een muzikaal spektakel geïnspireerd door de theorieën van Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft. Junctions is een avontuurlijke verkenning van twee tegenovergestelde karakters: die van de klassieke ballroom, mensen van weleer en historische muziekinstrumenten en die van natuurlijke ritmes en menselijke schommelingen. Het vertelt het verhaal van verschillende dansstijlen waar het orgel getuige én onderdeel van is geweest.

Shailesh Bahoran is een vernieuwende choreograaf met stevige wortels in de hiphopcultuur. Met zijn Illusionary Rockaz Company tourt hij met groot succes door binnen- en buitenland en werkt hij geregeld samen met o.a. Het Nationale Ballet en ISH Dance Collective. In zijn dansen zoekt hij naar contact met de toeschouwer. Voor ons maakt hij voor deze avond een wonderschone dans rond het thema identiteit dat wordt uitgevoerd door IRC. De dansers dansen samen met de beroemde poppen van choreograaf en poppenspeler Duda Paiva. Dit optreden zie je na de break.

Na afloop van beide optredens kun je op de beats van de dj een korte demo van IRC bijwonen en leert de crew je graag een aantal hiphop moves!

Foto: Gaudeamus 22 Space Ensemble © Paulus van Dorsten

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag