Dit event is al begonnen/geweest.
Kunst & Cultuur

Toneelvoorstelling De Vader

Toneelvoorstelling De Vader

Organisator: adriane
Bussum
20.15 - 22.30
Uitgelicht

Deelnemers 23 / 23

Plaats:
Bussum - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 6 - max. 23

Deelnemers 23 / 23

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 20,00
Uitleg kosten:
Ticketkosten incl. een drankje (á 5,-)
 

Omschrijving

Een gepensioneerde fervente tapdanser die samen met zijn dochter Anne en haar man Antoine woont. Of was hij een bouwkundige ingenieur die onlangs met pensioen is gegaan en bezoek krijgt van diezelfde dochter en haar nieuwe vriend Pierre?
Waarom heeft hij zijn pyjama nog aan?
Is het al ochtend of moet het nog avond worden?
En waar is zijn horloge? Dat heeft hij nodig als hij zich gaat aankleden. Maar waar hij dacht dat het zou liggen, vindt hij niks.
Begint hij gek te worden?
Langzaam glijdt André in een mistige wolk waarin de wereld die hij eens zo goed kende, zich van hem vervreemdt. Herinneringen vergaan, vertrouwde gezichten vervagen. Krampachtig probeert hij grip op zijn leven te krijgen dat langzaam uiteen lijkt te vallen zonder dat hij begrijpt waarom. Dochter Anne probeert haar vader te helpen. Maar hoe help je iemand die steeds meer wegraakt?
In De Vader zien we door de ogen van André de verwarring van iemand met Alzheimer. Zijn onrust en paniek raken niet alleen hem, maar ook zijn dochter Anne.
De Vader levert herkenbare situaties op die niet alleen schuren, maar tegelijkertijd ook buitengewoon komisch zijn. Het is pijnlijk - geestig wanneer André's mores tezamen met zijn herinneringen vervliegen en zijn karaktertrekken zich sterker dan ooit manifesteren.

De Franse schrijver Florian Zeller werd in één klap wereldberoemd toen hij zijn toneelstuk 'the Father'verfilmde met Antony Hopkins en Olivia Colman in de hoofdrollen. In Nderland heeft de toneelvoorstelling uit 2017 met Hans Croiset als André diepe indruk gemaakt op een breed publiek.
Ga je mee?

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag