Dit event is al begonnen/geweest.

Leer vechten als een Viking

Leer vechten als een Viking

Zeewolde
12.00 - 14.30
Uitgelicht

Deelnemers 4 / 16

Plaats:
Zeewolde - Flevoland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 16

Deelnemers 4 / 16

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 48,50
Uitleg kosten:
Bij 12 personen is het 54 euro pp, bij 16 is het 43 pp.
 

Omschrijving

Ervaar de spanning en sensatie van het Viking vechten in groepsverband en in 1 op 1 gevechten.

De Viking is een krachtig symbool en voorbeeld van een avontuurlijke en onbevreesde krijger. Vikingen worden vaak gezien als moorlustige en rovende barbaren, maar ze waren veel meer dan dat. Het ware zeer bekwame zeevaarders, bedreven handelaren en ze hadden een eigen cultuur die gebaseerd was op eer en moed.

Vikingen waren geduchte krijgers en niet eenvoudig te verslaan. Ze gaven niet zomaar op en geloofden dat ze in het hiernamaals konden feesten tot het einde der tijden, als ze heldhaftig zouden sterven in de strijd. Dit maakte van de Viking een haast onbevreesde krijger die het niet erg vond om te sneuvelen in het gevecht. Hij of zij zouden immers dan naar Odin gaan om te feesten in zijn hal.

Tijdens deze actieve workshop leren we de basis van het zwaardvechten als een Viking. Na een stuk uitleg over de, door de Vikingen gebruikte, wapens leer je de techniek hoe te slaan en te verdedigen. Daarna ga je zelf aan de slag in 1 op 1 gevechten en later met een groepje tegen een groepje. Bij de groepsgevechten gaan we ook gebruik maken van langwapens (speer en tweehandige bijl) en is samenwerken essentieel.

Goed voor het reactievermogen, het samenwerken en teambuilding maar boven al gewoon heel erg leuk en super uniek!
De workshop is onder begeleiding van een professional en duurt ongeveer 2 uur. We starten om 12 uur en hebben om 13u een lunchbreak van een half uur. Neem zelf eten en drinken mee want er is geen kantine.
Om 13.30 gaan we weer verder tot 14.30.
We doen de workshop binnen zodat we niet afhankelijk van het weer zijn.