Dit event is al begonnen/geweest.

Weerbaarheidstraining

Weerbaarheidstraining

's-hertogenbosch
13.00 - 16.00
Uitgelicht

Deelnemers 13 / 14

Plaats:
's-hertogenbosch - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 8 - max. 14

Deelnemers 13 / 14

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 65,00
Uitleg kosten:
Kosten deelname + Zaalhuur en Docent
 

Omschrijving

Weerbaarheidstraining!

Op deze middag gaan we een weerbaarheidstraining doen van een goede 3 uur. Het word een leuke, leerzame en bruikbare training waar je de rest van je leven iets aan hebt.

Bij een weerbaarheidstrainingen staat het vergroten van zelfvertrouwen centraal. We leren gebruik te maken van fysieke, verbale en mentale technieken en methodieken om op te komen voor jouzelf, te oefenen met vechtlust in confronterende situaties en het stroomlijnen van emoties.
Elementen van een weerbaarheidstraining zijn:
praten
confrontatietechnieken of de-escalatie
houding en uitstraling
vluchten of weggaan uit de situatie
hulp vragen (en bieden)
fysieke zelfverdediging

Het kenmerkende van weerbaarheidstrainingen is juist de combinatie van verbale, mentale én fysieke oefeningen. Juist deze combinatie blijkt effectief in de verdediging tegen grensoverschrijdend gedrag. De fysieke oefeningen in weerbaarheidstrainingen zijn bedoeld om de eigen kracht te ervaren en versterken, verlamming van machteloosheid te bestrijden, ja- en nee-gevoelens te kunnen laten zien en kwetsbare plekken van een tegenstander te kunnen herkennen. Er is aandacht voor ademhaling, weerbaar stemgebruik, weerbare houding en lichaamstaal.

Tot slot, in weerbaarheidstrainingen gebruikte methodieken komen uit trainingen sociale vaardigheid, assertiviteitstrainingen, hulpverlening, agressie beheersing en vechtsporten. De oefeningen en methodieken vormen een geïntegreerd geheel, met weerbaarheid als uitgangspunt. Op deze manier kun je werken om jezelf sterker en zelfverzekerder te voelen.

Er gaat ten slotte niets boven om in jouw eigen kracht te staan!

Mocht je een specifieke hulpvraag hebben, leg deze ons voor, dan gaan wij ons best doen om ervoor te zorgen dat jouw hulpvraag deze middag behandeld word. Indien gewenst mag het ook anoniem.

Wil je pas "last minute" aanmelden? Let op! I.v.m. afspraken word één week van te voren bepaald of de activiteit doorgaat. (min. aantal betaalde deelnemers)