Dit event is al begonnen/geweest.

Eregalerij van de Nederlandse fotografie

Eregalerij van de Nederlandse fotografie

Rotterdam
14.00 - 17.00
Uitgelicht

Deelnemers 8 / 8

Plaats:
Rotterdam - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 2 - max. 8

Deelnemers 8 / 8

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 16,00
Uitleg kosten:
Gratis met museumkaart, Rotterdampas
 

Omschrijving

Heb je ook interesse in Nederlandse fotografen? Leuk als je meegaat!
In de Eregalerij van de Nederlandse fotografie vertellen 99 iconische fotos het verhaal van de ontwikkeling van de fotografie in Nederland vanaf 1842 tot nu.
De Eregalerij toont de hoogtepunten, vernieuwingen en de enorme stappen die fotografen maakten tussen de uitvinding van de fotografie tot aan de innovaties van nu. De fotos zijn van iconische waarde door hun maatschappelijke en artistieke betekenis.
De Eregalerij begint met de vroegste voorbeelden van fotos, de zogenoemde daguerreotypieën, en toont werk van tientallen fotografen die grenzen opzochten en nieuwe technieken ontwikkelden. Van zwart-wit naar kleurenfotografie tot aan het digitale tijdperk. De fotos komen allereerst uit de rijke eigen Collectie, maar ook uit collecties van musea, archieven en verzamelaars en zijn gekozen door een commissie van fotografen en experts.
Het museum presenteert de Eregalerij om iedereen te inspireren met beelden uit de boeiende ontwikkeling van 180 jaar fotografie. Bewonder fotos van onder andere Anton Corbijn, Ed van der Elsken, Erwin Olaf, Ata Kandó en vele anderen. Ontdek de iconen van de toekomst. Samen tonen ze de rijkdom van de Nederlandse fotografie.
De Eregalerij bevat één lege lijst die symbool staat voor de foto die bewust of onbewust niet is gekozen of niet bekend was. Dit beeld is open gelaten en dat is de keuze van het publiek. De foto die voor jou de Eregalerij compleet maakt: 99+1.