Dit event is al begonnen/geweest.

Vinden van dieren met drones en Ai - lezing en demo

Vinden van dieren met drones en Ai - lezing en demo

Groningen
11.00 - 12.30
Uitgelicht

Deelnemers 2 / 6

Plaats:
Groningen - Groningen
Deelnemers:
Min. 2 - max. 6

Deelnemers 2 / 6

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

In ons dichtbevolkte land met 17,8 miljoen inwoners wordt elk stukje grond praktisch benut. Onze aanwezigheid heeft invloed op verschillende diersoorten, waaronder de prachtige weidevogel, de Grutto, die nestelt en foerageert op de velden van boeren. De Grutto is zelfs benoemd tot onze nationale vogel, maar helaas neemt de populatie jaar na jaar af. Grutto’s vragen geen vergunning om hun nesten te bouwen; ze kiezen gewoon een plek in het veld die hen bevalt. Dit brengt boeren voor een uitdaging wanneer het tijd is om te maaien. Hoe kun je iets beschermen als je niet weet waar het is?

Daarom is het van groot belang om op zoek te gaan naar deze vogels en hun nesten. In het verleden was de enige methode om nesten te vinden om handmatig alle velden af te struinen, op zoek naar nesten, en deze te markeren met stokken om boeren te waarschuwen tijdens het maaien. Toegewijde vrijwilligers voeren deze arbeidsintensieve taak nog steeds uit, maar er is nu een betere oplossing beschikbaar.

We hebben een oplossing ontwikkeld die gebruikmaakt van drones en geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) om dit proces aanzienlijk sneller en minder verstorend te maken. Ons systeem combineert drones, Geografische Informatiesystemen (GIS) en AI om deze vogels en hun nesten op te sporen en te beschermen. Verschillende natuurbeschermers maken al enkele jaren met succes gebruik van ons systeem, die we ook met hun input voortdurend hebben verbeterd over deze periode en die we ook inzetten voor het detecteren van onder anderen ganzen en herten. Graag nodigen we u uit om een demonstratie bij te wonen van onze technologie voor het detecteren van dieren met drones en AI.

Lezing en live-demonstratie door Jasper Osnabrugge.
  •     17 November om 16:32 Friesland
    heeft zich aangemeld.
  •     14 November om 19:55 Groningen
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag