Dit event is al begonnen/geweest.

Vlinder fotografie bij Tropisch Vlinderfestival

Vlinder fotografie bij Tropisch Vlinderfestival

Utrecht
09.45 - 16.00

Deelnemers 3 / 10

Plaats:
Utrecht - Utrecht
Deelnemers:
Min. 1 - max. 10

Deelnemers 3 / 10

Leeftijd:
40 - 59 jaar
Kosten:
€ 6,50
Uitleg kosten:
Kosten voor entree. Museum kaart gratis. Overige kosten voor eigen rekening.
 

Omschrijving

Tropisch Vlinderfestival: 15 juni -15 september

Vandaag gaan we fotograferen tijdens het Vlinderfestival.

Wie ze al gezien heeft, komt ervoor terug en wie ze nog niet heeft gezien, moet er zeker alsnog voor komen! We hebben het natuurlijk over de geweldige, tropische vlinders bij het spectaculaire vlinderfestival van de Botanische Tuinen Utrecht.
Al een aantal jaren wordt één van de kassen in het Kassencomplex tijdens de zomer omgetoverd tot een waar paradijsje waar het wemelt van de felgekleurde vlinders.

Alle kleuren van de regenboog
Behalve de inmiddels ‘gewone’ soorten zoals de gigantische Atlasvlinders, de helblauwe Morpho’s, de knalgroene Pages, de zwartwitte Papiervlinders en de Heliconia’s in vele tinten rood en oranje, proberen we ook dit jaar weer nieuwe, spannende vlinders te introduceren op het Vlinderfestival. We kunnen niks beloven, want we zijn altijd afhankelijk van het aanbod aan poppen, maar we doen ons best. Wat we zeker wél kunnen beloven, is een schitterend ingerichte kas vol met bloemen en met honderden, zo niet duizenden, kleurrijke vlinders. Verder is in de hal van het Kassencomplex een uitgebreide expositie over vlinders te zien en staan er verschillende bakken met daarin (bizarre) rupsen. Tijdens het festival is bijna altijd één van onze vrijwilligers aanwezig om uw vragen te beantwoorden en bijzondere dingen te laten zien.

Benodigdheden:

- Goede camera (liefst een spiegelreflexcamera of systeemcamera die handmatig in te
stellen is)
- Voor degenen die het hebben een macrolens
- Voldoende geheugenkaarten en accu's
- Iets te drinken en eten
- Goed humeur:-)

Stel een vraag