Dit event is al begonnen/geweest.
Actief & Sportief

Wandelen bij het Brabantse Boxtel - 15 km

Wandelen bij het Brabantse Boxtel - 15 km

Organisator: NielsvdS
Esch
11.00 - 15.00

Deelnemers 5 / 18

Plaats:
Esch - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 4 - max. 18

Deelnemers 5 / 18

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 5,00
Uitleg kosten:
Hetgeen je vebruikt in de horeca
 

Omschrijving

- Aantal kilometers van de wandeling is 15 km
- Het café waar we starten is als we in de ochtend verzamelen nog niet open
- Wordt redelijk doorgelopen. Minder geschikt voor mensen die weinig wandelen
- Wandeltempo 5 km per uur
- Lunchpauze tussen 12.00 en 13.00 uur van een 30-tal minuten
- Mochten we onderweg horeca tegenkomen wat ik niet weet. Dan kunnen we hier natuurlijk altijd even gaan zitten voor een drankje
- Heb een tafel voor maximaal 12 personen gereserveerd. Zodat we zeker zijn dat we daar kunnen zitten na afloop van de wandeling
- Zorg voor voldoende kleingeld voor bij de horeca aan het eindpunt. Weet niet of je daar apart kunt afrekenen

We volgen een knooppuntenroute via een app op de telefoon. Dit gaat erg gemakkelijk en overzichtelijk. Dit is de eerste keer dat ik deze route loop. Weet dus niet of we onderweg horeca tegen komen. Daarom zou ik voor de zekerheid willen aanraden om zelf wat te eten en drinken mee te nemen.

Het wandeltempo is rond de 5 km per uur wat doorgaans voor de meeste mensen goed te doen is.

Als je niet gewend bent om langer dan een uur te wandelen dan kan het zijn dat 15 km iets teveel is voor je. Maak voor jezelf de afweging of je het toch wilt proberen.

Bij zeer zware regenval gaat deze wandeling niet door. Dit laat ik op tijd weten. Mocht dit het geval zijn dan gaat de wandeling op een latere datum in herhaling. Daar het een zeer mooi gebied is.

-------------

Esch is een dorpje net buiten het Brabantse Boxtel. Je kunt hier prachtig wandelen door een natuurrijke en rustige omgeving.

Landgoed Sparrenrijk
Vanuit het oude dorpscentrum van Esch loop je het buitengebied in. Je wandelt langs weilanden en akkers. Net boven Boxtel loop je Landgoed Sparrenrijk op. Dit gebied kenmerkt zich door een patroon van rechte, met bomen omzoomde dreven in een rechthoekig patroon. Je ziet er vooral naaldbomen en een enkel weiland. In het bos broeden onder meer spechten, het blijft leuk hun geroffel te horen.

Historische gebouwen
Op je route kom je ook langs enkele bezienswaardigheden. In de buurt van knooppunt 59 staat bijvoorbeeld de pittoreske, uit 1909 daterende portierswoning van buitenplaats Den Eikenhorst. Even verderop staat Breeacker, een achttiende-eeuwse boerderij. Ten noorden van Esch steek je twee keer de Essche Stroom over, een riviertje van zeven kilometer.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag