Dit event is al begonnen/geweest.
Actief & Sportief

Waterliniepad etappe 6 (18 km)

Waterliniepad etappe 6 (18 km)

Organisator: Simone1963
Weesp
09.30 - 18.00

Deelnemers 11 / 11

Plaats:
Weesp - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 6 - max. 11

Deelnemers 11 / 11

Leeftijd:
45 - 65 jaar
Kosten:
€ 20,00
Uitleg kosten:
Horeca. UPDATE: we kunnen lunchen in Nigtevecht. Ik heb gereserveerd.
 

Omschrijving

OVER ETAPPE 6
van Vinkeveen naar Weesp
We verlaten de Vinkeveense Plassen en passeren de drukke verkeersader de A2 om in Abcoude uit te komen. We lopen langs Fort Abcoude en tot aan het Amsterdam-Rijnkanaal volgen we de Gein waar verschillende monumentale boerderijen staan. Ook komen we langs fort Nigtevecht, het gedenkfort. Na het het oversteken van het kanaal komen we aan in Nigtevecht (mogelijkheid voor drankje op terras aan het water).
Daarna volgen we de Vecht die samen met de Aetsveldsepolder waar we doorheen lopen, is uitgeroepen tot aardkundig monument omdat eronder een verdroogd meer ligt. In het eindpunt van de etappe de vesting Weesp liggen nog vier bastions van de acht die waren gepland. Hoogtepunt is het Torenfort aan de Ossenmarkt, een ronde bakstenen toren gebouwd in 1859 die bedoeld was om een vijandelijke opmars tegen Amsterdam te stuiten.

PRAKTISCH
> Wandeltempo is ca. 4,5 à 5 km per uur.
> We lunchen in een restaurant in Nigtevecht.
> Honden niet toegestaan.

OVER HET WATERLINIEPAD
Het Lange-Afstand-Wandelpad (LAW) ‘Waterliniepad’ is 350 km lang en begint in Volendam en eindigt in Dordrecht. Het pad is doordrenkt van historie, Bij geen ander wandelpad komen de verdedigingslinies zo goed naar voren als bij deze route. De vele forten, bunkers, sluizen en kanalen vertellen het verhaal van water als bondgenoot bij de verdediging van Nederland. De forten waren jarenlang gesloten voor publiek, maar hebben nu de deuren geopend. Wandelaars zijn welkom bij veel van de 95 forten voor een drankje, hapje of een overnachting. Het Waterliniepad is een aaneenschakeling van fraaie steden en oude vestingstadjes, zoals Volendam, Weesp, Naarden, Nieuwersluis, Culemborg en Gorinchem. De route eindigt in Dordrecht, de oudste stad van Holland. En hoewel je altijd dicht bij de Randstad bent, loop je continu door prachtige natuur: de Vechtplassen, langs rivieren zoals het Gein en de Lek, en het Nationale Park de Biesbosch.

Stel een vraag