Dit event is al begonnen/geweest.

Workshop Vegan inspired by Ottolenghi

Workshop Vegan inspired by Ottolenghi

Amersfoort
12.30 - 16.30

Deelnemers 6 / 10

Plaats:
Amersfoort - Utrecht
Deelnemers:
Min. 2 - max. 10

Deelnemers 6 / 10

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 79,50
Uitleg kosten:
De workshop kost EUR 79,50
 

Omschrijving

Ik ga sowieso, heel gezellig als er nog een paar mensen willen aansluiten.

Word jij ook zo enthousiast van de recepten van Yotam Ottolenghi? Die heerlijke salade’s, geroosterde groenten, de rijke smaken van het Midden-Oosten, het idee dat gezond en heel lekker eten makkelijk samengaan? In deze workshop Vegan inspired by Ottolenghi neemt de chef van de Vegan Academy je mee langs een aantal recepten die geïnspireerd zijn op de geweldige kookstijl uit het oostelijke deel van het Middellandse Zee gebied.

Hoe ziet de workshop Vegan inspired by Ottolenghi eruit?

We beginnen met een bespreking van de belangrijkste ingrediënten die passen binnen deze stijl van koken: de kruiden, de specerijen, de groenten, de peulvruchten, de mogelijke vervangers voor kaas en andere zuivel (Labne) en natuurlijk het heerlijke brood. Verder verdiepen we ons in de kooktechnieken die goed bij deze stijl passen. We kijken ook hoe je deze stijl kan toepassen op onze lokale groenten en producten. Daarna gaan we aan de kook. Tijdens deze workshop maak samen met je medecursisten en onder begeleiding van onze chef een vijftal recepten die samen een heerlijke en overdadige, maar ó zo gezonde maaltijd vormen. Vervolgens gaan we met zijn allen aan tafel en eten we ons zelf bereide menu zoals het ’t beste tot zijn recht komt: als een shared diner, onder begeleiding van een lekker glas van het één of ander en een goed gesprek.

Welke gerechten worden tijdens de workshop Vegan inspired by Ottolenghi bereid?

Salade met Romeinse sla, venkel, wortel, amandel-ricotta, geroosterde druiven en boekweit

Marokkaans geïnspireerde “carpaccio” van zwartgeblakerde bieten met “gemartelde” groenten, oranjebloesemdressing en tahin

Rijk gevulde plaattaart met groenten van het seizoen

Portobello burgers met zelfgemaakt flatbread

Asperges geroosterd in de oven met citroen en “verse aarde” van rogge, olijven en champignons

Panna cotta met saffraan en sinaasappel

Wat heb je na afloop geleerd?

Je hebt een aantal heerlijke plant based recepten leren kennen waarin groenten op verrassende en smakelijke wijze worden bereid. Je hebt diverse bruikbare tips om op die recepten te variëren.