Recreatie & Ontspanning

Zeehonden Safari Yerseke

Zeehonden Safari Yerseke

Organisator: Karin26
Yerseke
11.00 - 14.00

Deelnemers 8 / 8

Plaats:
Yerseke - Zeeland
Deelnemers:
Min. 6 - max. 8

Deelnemers 8 / 8

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 17,50
Uitleg kosten:
kosten voor de boottocht van 2,5 uur
 

Adresgegevens

Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Deelnemers 8 / 8

Omschrijving

We gaan vandaag een mooie boottocht van 2,5 uur maken over de Oosterschelde.

Onze zeehondensafari vaartocht begint in Yerseke en we varen via de Krabbenkreek het nationaal park de Oosterschelde op. De Krabbenkreek is een schitterend natuurgebied waar bij eb, de schorren en slikken droog vallen. Regelmatig wordt hier ook de lepelaar gesignaleerd.

Een natuurervaring met prachtig zicht op de Zeelandbrug de langste brug van Nederland en een grote kans om ook bruinvissen (de Nederlandse dolfijn) te zien. Door de stroming van de Oosterschelde zijn er diepe putten ontstaan onder het wateroppervlak, in deze diepe putten zien we regelmatig vinnetjes van Bruinvissen boven komen.

Op één van de zandbanken in de Oosterschelde is een grote groep zeehonden neergestreken waar we met de boot bij laag tij heel dichtbij kunnen komen.
Het is uniek om de Oosterschelde Zeehond van zo dichtbij te zien en te ervaren hoe deze wilde ‘zee dieren’ van het zonnetje genieten of in het water spelen.

Tijdens de speciale zeehondensafari nemen we uitgebreid de tijd om in stilte van deze prachtige dieren te genieten.

De zandbanken in de Oosterschelde dienen tevens als foerageer plaats voor de vele verschillende vogels. Aan de hand van zoekkaarten aan boord kunt u de vogels ook herkennen! ..maar de Oosterschelde is meer dan dat, dus tijdens de vaart vertellen wij u graag alles over het belangrijke én prachtige Nationaal Park!
Al met al zal het een veelzijdige vaartocht worden.

Alle boten zijn aangepast aan de normen van de RIVM. Dat betekent o.a. dat er max 4 personen bij elkaar aan een tafel mogen zitten of op het dek staan op afstand van 1,5 meter van elkaar.

De boot heeft een (beperkt) benedendek waar je binnen kunt zitten en een bovendek waar je buiten kunt zitten.

Tijdens de vaartocht zijn op de boot de bar en de keuken open en er zijn toiletten aanwezig. De consumpties zijn voor eigen rekening ,er kan met pin of contant betaald worden.
P.S. het is niet toegestaan om tijdens de boottocht eigen meegebrachte consumpties te nuttigen.

Laten we hopen dat de weergoden ons op deze dag gunstig gezind zijn, en waarschijnlijk zijn tegen die tijd de horeca en de terrassen weer geopend, zodat we na afloop nog gezellig een drankje aan wal kunnen doen.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag  

<