Actief & Sportief

4 daagse Haarlem 2e dag Nationaal Park Zuid Kennemerlan 30km

4 daagse Haarlem 2e dag Nationaal Park Zuid Kennemerlan 30km

Organisator: Sjaak72
Haarlem
08.15 - 16.00

Deelnemers 5 / 8

Plaats:
Haarlem - Noord-Holland
Deelnemers:
Min. 4 - max. 8

Deelnemers 5 / 8

Leeftijd:
40 - 65 jaar
Kosten:
€ 10,00
 

Adresgegevens

Website:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Locatie:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Adres / Plaats:
Wordt zichtbaar na aanmelden
Verzamelen:
Wordt zichtbaar na aanmelden

Deelnemers 5 / 8

Nog 3 plekken vrij

Omschrijving

De wandel4daagse van Haarlem is een jaarlijks terugkerend evenement in het Hemelvaart-weekend. Er kunnen afstanden van 10, 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer per dag worden afgelegd. Je kunt één, twee of drie dagen meewandelen of de hele 4-daagse en je kunt er ook voor kiezen om elke dag een andere afstand te lopen. Zelf heb ik me ingeschreven voor de 30 kilometer en wil ik op zaterdag en zondag 25km lopen i.p.v. 30. Het lijkt me leuk als er 4/5 mensen de hele 4-daagse mee willen wandelen en dat er per dag 4/5 andere mensen meelopen.

Vandaag beginnen we met een klimmetje over het 43 meter hoge Kopje van Bloemendaal om daarna een stukje geschiedenis te snuiven in het Brouwerskolkpark. Tot op de dag van vandaag draagt de naam De Brouwerskolk de herinnering aan een verdwenen industrietak in de hoofdstad van Noord-Holland. Na aftakking van de korte afstanden voert de route door het Middenduin in Nationaal Park Zuid-Kennemerland, een afwisselend gebied met bos, open duin, steile boshellingen en cultuurlandschap. Het gebied kent een rijke cultuurhistorie en is mede daarom interessant om te wandelen.
Nieuw op deze dag is het Naaldenveld, een dicht bos vol oude grove dennen en kronkelige loofbomen voor de afstanden vanaf 25 kilometer. Daarna volgt vanaf de 30 kilometer de historische plek Kraantje Lek aan het begin van het Visserspad, onderdeel van het Nederlandse kustpad. De langste afstand loopt via het likkebaardend lekkere Aardappelfietspad en de boulevard van Zandvoort.

Onderweg zullen we om de 2 uur een stop houden. Neem wel je eigen boterhammen mee, daar ik niet weet waar en hoe laat we onderweg horeca tegenkomen. Op deze manier zijn we qua lunch flexibel. Deze 4-daagse wordt niet door Le Champion verzorgd en dat betekent waarschijnlijk dat deze 4-daagse minder massaal is. Foto's van voorgaande jaren laten onderweg wel een banaantje, drinken en een eco toilet zien.

Hou rekening met een gemiddelde wandeltempo van circa 5 - 5,5 km/uur.

NMLK Events

Stel een vraag