Dit event is al begonnen/geweest.
Recreatie & Ontspanning

Ambachtelijk Brood en Koek Bakken

Ambachtelijk Brood en Koek Bakken

Organisator: Karin26
Oosterhout
11.00 - 13.00

Deelnemers 18 / 18

Plaats:
Oosterhout - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 10 - max. 18

Deelnemers 18 / 18

Leeftijd:
30 - 55 jaar
Kosten:
€ 18,50
Uitleg kosten:
Je eigen ambachtelijk brood en koekjes bakken + koffie/thee en appelflap, drankje tussendoor. Graag het bedrag na aanmelden DIRECT OVERMAKEN, je betaling dient binnen 2 dagen ontvangen te zijn.
 

Omschrijving

Deze ochtend zijn we te gast in het Bakkerijmuseum. In dit museum wordt een groot aantal bakkerijbenodigdheden tentoongesteld en krijg je een leuk beeld van het bakkersambacht. Bij het museum bevindt zich ook nog een echte bakkerswinkel uit grootmoederstijd.

In de bakkerij van het museum, tussen de speculaasplanken, taartvormen, marsepein en suikervormen gaan we lekker zelf aan de slag en bak je heerlijk vers ambachtelijk brood en koekjes.

Omdat ambachtelijk gebakken brood meerdere rijsfases heeft en in totaal minimaal 3 tot 4 uur duurt, heeft de bakker die ochtend het deeg al voor ons voorbereid.
Bij het bereiden van een brood is het rijzen een essentieel onderdeel van het bereidingsproces. Bij het rijzen brengen de gistcellen kooldioxidebelletjes in het deeg waardoor het deeg in volume zal toenemen waardoor een hoog, luchtig en mals brood ontstaat.

Als we arriveren komt de geur van versgebakken broodjes ons al tegemoet en gaan we aan de slag met het kneden van het deeg en maak je je eigen ambachtelijk brood,/broodjes, daarna moet het deeg nog 40 minuten narijzen.

Terwijl het deeg aan het rijzen is, genieten we van een kopje koffie of thee met een heerlijke verse warme appelfap.

Daarna gaan we aan de slag met koekjesdeeg. I.v.m. Corona maatregelen heeft de bakker het koekjesdeeg die ochtend al voorbereid, maar we gaan zelf onze eigen koekjes vormen, draaien en/of uitsteken.

Tot slot gaan ons brood en de koekjes in de oude traditionele oven uit 1850 en na 20 minuten kunnen we ons zelfgebakken brood en koekjes bewonderen en natuurlijk proeven.

Uiteraard neem je je eigen gebakken ambachtelijk brood/broodjes en koekjes lekker mee naar huis.

Kortom een lekkere en leuke zaterdagochtend.

Stel een vraag  

<