Dit event is al begonnen/geweest.

Buiten spelen: Vlaggenroof

Buiten spelen: Vlaggenroof

Rijswijk
13.00 - 17.00
Uitgelicht

Deelnemers 7 / 34 (min. 20)

Plaats:
Rijswijk - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 20 - max. 34

Deelnemers 7 / 34 (min. 20)

Leeftijd:
25 - 49 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Heb je ook z'n zin om weer lekker buiten te gaan spelen? Vandaag spelen we Vlaggenroof! Maak je klaar voor een middag jagen, verdedigen, sluipen, tactisch denken en samenwerken. Vandaag is het aan jullie om je tactieken demonstreren. Weet jij de vlag van de tegenpartij te vinden? En ben je in staat om deze te veroveren?

De spelers worden verdeeld in twee tot vier teams (afhankelijk van het aantal deelnemers). Vervolgens trek jij er met je team op uit om jullie vlag in het bos te gaan verstoppen. Als team krijg je een stapel linten voor de spelers, één groot lint en een vlag. Met Als je een strategische plek hebt gevonden maak je met het grote lint een cirkel om jullie standplaats heen. De vlag zet je in het midden van deze standplaats. Vervolgens wacht je op het fluitsignaal.

Elke speler krijgt een lint in zijn/haar teamkleur. Deze bind je om je arm zodat duidelijk zichtbaar is bij welk team je hoort. Het doel van het spel is om je eigen vlag te verdedigen en de vlag van de tegenstander te veroveren. Elke speler is zowel verdediger als aanvaller.

Verdedigen: Binnen het gebied dat aan jouw team is toegewezen mag je andere spelers tikken. Deze zijn dan af en moeten hun lint aan jou afgeven. De ingenomen linten verzamel je op de standplaats van jouw team, deze leveren punten op. Let op dat je zelf niet binnen de cirkel van je eigen vlag mag komen.

Aanvallen: Probeer zonder gepakt te worden binnen de cirkel te komen van het andere team. Als je eenmaal binnen de cirkel bent, dan ben je veilig en mag je een vlag meenemen. Op de terugweg kan je deze niet meer kwijtraken. Breng deze terug naar je eigen vlag. Pas wel op dat je niet wordt achtervolgd want anders weten ze gelijk waar jouw vlag verstopt is.

We spelen vandaag verschillende rondes. Tussen de rondes is steeds even een pauze om bij de te komen terwijl alles wordt klaargemaakt voor de volgende ronde. Als iedereen iets kleins wil meenemen voor tussen de rondes, dan maken we er ook een gezellige picknick van! Laat hieronder even weten wat je meebrengt, of als het een verrassing is, mag je ons alvast een beetje warm maken Smile

Stel een vraag