Dit event is al begonnen/geweest.

Carnavals Maandag'De Metworst' Paardenrace Boxmeer

Carnavals Maandag'De Metworst' Paardenrace Boxmeer

Vortum-mullem
09.30 - 13.00

Deelnemers 1 / 8

Plaats:
Vortum-mullem - Noord-Brabant
Deelnemers:
Min. 1 - max. 8

Deelnemers 1 / 8

Leeftijd:
25 - 45 jaar
Kosten:
€ 1,00
Uitleg kosten:
Kosten voor het eten & drinken wat je zelf wil bestellen.
 

Omschrijving

Voor wie dit nog niet bekend is, paardenraces te zien op Maandag 12 Februari 2024.
Ik ga graag naar de paardenraces kijken, dit is een traditie die vanaf 1740 al in stand houd.

Heb jij zin om met mij en andere NMLK vriendjes mee te gaan? Trek jouw leukste carnavals outfit aan, dan gaan we samen een gezellige dag van maken.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
De Paardenrace start om 9:30u.
Zorg dat je ruim optijd komt, dit is een druk bezocht evenement!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Hieronder de uitleg, wat afgelopen 2 Februari verscheen in de krant de Maasdriehoek.

Metworstrennen 2024, de loting zal veel bepalen !
BOXMEER / VORTUM-MULLEM |
Maar liefst 22 enthousiaste Boxmeerse Jonggezellen nemen het op Metworstmaandag 12 februari tegen elkaar op voor de Koningstitel en zes ruiters zullen strijden om Knollenritwinnaar te worden. Dit jaar verschijnen er twee jonge debutanten aan de start bij de Koningstitel en maar liefst vijf debutanten doen mee aan de Knollenrit. Een mooie en belangrijke ontwikkeling die de afgelopen jaren gelukkig nagenoeg hetzelfde is gebleven. Want het is enorm belangrijk voor onze eeuwenoude traditie dat met name de jeugdige inwoners van Boxmeer Vereniging De Metworst weten te vinden.

Vrijwel alle ruiters voor de Koningstitel hebben kans om de eretitel van Koning van de Metworst in de wacht te slepen. Ten opzichte van de afgelopen jaren staan er dit jaar veel meer volbloedpaarden aan de start en is de kans dus groter om spannende volbloedraces te krijgen in plaats van een interessante inhaalrace van een volbloed tegen een halfbloed die ook dit jaar 100 meter voorsprong krijgt. Gezien het niveau van zowel de volbloed- als de halfbloedpaarden kan het zomaar zijn dat na de eerste ronde er al twee, drie of vier favorieten uit de wedstrijd liggen. Veel volbloeds zijn qua niveau erg aan elkaar gewaagd, dus het kan écht alle kanten opgaan. De loting voor de ritindeling, die vanaf 08.30 uur plaatsvindt, zal dit jaar dus nog belangrijker zijn.

Kanshebbers
De kenners noemen diverse namen als kanshebbers voor de eretitel. Naast topfavoriet Gijs Snijders zijn dit Rens Verberkt, Roy van Eck en Tim Hendriks. Zij worden direct gevolgd door Sem Wolters, Jens de Kievit, Niek Brenninkmeijer, Bas Janssen, Frank van Koningsbruggen en Lucas de Bruin. Een grote groep heeft bij een gunstige loting ook zeker kans: Mees Gerrits, Dylano van Nunen, Paul van de Weijer, Sem Janssen, Patrick van Rooij, herintreder Luuk van den Bosch, Stan Tunnissen, Kenny Knuiman, Daan Hendriks en Thijs Bens.

Voor de debutanten Jens de Haan en Rens Nabbe zal het met name belangrijk zijn om van de deelname aan deze eeuwenoude te genieten, al zullen ze ongetwijfeld hun stinkende best doen om het de overige ruiters zo moeilijk mogelijk te maken. Hierbij kunnen ze een voorbeeld nemen aan Dylano van Nunen die vorig jaar als 13-jarige tijdens zijn debuut meteen de Metworstrennen won. Na dit voortreffelijke resultaat met een halfbloedpaard heeft Dylano er toch voor gekozen om dit jaar met een volbloed naar het Vortums Veld te komen.

Maandagmiddag wordt duidelijk wie de Goederen namens de Vereniging bij de Belaste Hoeve mag ophalen en daar door de Beschermvrouwe Nina Jilesen als Koning gehuldigd zal worden. Bij aankomst in Boxmeer zal de kroning onder de Wilhelminaboom plaatsvinden.

Knollenwinnaar
De Knollenrit kent maar liefst vijf debutanten. Niels van Dommelen, Teun Havens, Bjorn van den Heuvel, Max Janssen en Sieb Vonken zijn druk in training om de knollen van Cor Gerrits op stoom te brengen. Maar oudgediende Mitchel Lemmens zal er alles aan doen om niet voor de vierde keer in de finale als tweede over de finishlijn te komen. Deze zes Knollenruiters zullen in twee halve finales en een Knollenfinale om de eer van Knollenwinnaar gaan strijden.

Glas en geluid
Vereniging De Metworst: Wij hopen u op Metworstmaandag te mogen begroeten op het Vortums Veld. Denk er dan wel aan dat we in samenspraak met de Gemeente Land van Cuijk besloten hebben om vanaf dit jaar glaswerk en grote geluidsinstallaties van het evenementterrein te weren! Dit om de veiligheid van mens en dier te kunnen blijven garanderen.

Niet in staat om naar het Vortums Veld te komen? Via de livestream (www.metworst.nl/live) is het gehele evenement online te volgen. Omroep Land van Cuijk zal ook live op tv en radio verslag doen. U hoeft dus niets te missen!
  •     11 February om 21:56 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag