Dit event is al begonnen/geweest.

Codenames (Bordspel)

Codenames (Bordspel)

Zevenhuizen
19.30 - 22.30

Deelnemers 7 / 8

Plaats:
Zevenhuizen - Zuid-Holland
Deelnemers:
Min. 5 - max. 8

Deelnemers 7 / 8

Leeftijd:
35 - 59 jaar
Kosten:
€ 0,00
 

Omschrijving

Een spel om je hersenen te breken over slimme combinaties van woorden, die je met een enkel woord dient te omschrijven. Of waarvan je dient te achterhalen wat jouw teamgenoot dacht toen hij zei dat hij met één woord wel 8 kaartjes kon omschrijven...

Tijdens de spelletjesavonden die ik organiseer beginnen we veelal met wat eenvoudige spelletjes om op te warmen en de gesprekken op gang te krijgen. Daarna pakken we het hoofdspel van de avond, totdat we deze zat zijn. Maar vaak is het veel te gezellig om al naar huis te gaan en pakken we toch nog wat oude bekenden als Keezenspel, Take5 en Saboteurs om de avond mee af te sluiten.

Codenames is eigenlijk een heel simpel spel, wat snel te spelen is en waarbij je het in teams toch algauw met 8 man kunt spelen. Toen we het laatst weer eens speelden vond ik het toch wel weer super leuk. Vooral het slim associëren van woorden en zorgen dat je op één lijn zit met jouw spionnen, maakt het wel weer erg vermakelijk. Hoe gekker hoe beter.

Natuurlijk nemen we onszelf nooit zo serieus en wordt er vaak gelachen om de ideeën of gedachtesprongen die sommigen kunnen maken. Vooral als zo iemand met een omschrijving komen, die zogenaamd vijf totaal verschillende woorden aan elkaar zou moeten verbinden. Niemand die dat natuurlijk begrijpt, maar soms kom je erachter dat je toch wel aardig op dezelfde golflengte blijkt te zitten als je spionnen. Deze blijken dan na een aantal verkeerde schijnbewegingen op het laatste moment toch de juiste keuzes te maken.

Kortom, er is altijd genoeg afwisseling en leuke spellen om te spelen. Samen maken we het gezellig en omdat het weekend is nemen we zelf wat lekkers mee. Drink je graag iets speciaals of heb je trek in iets lekkers, neem het mee. Thee, koffie, water, hond en kat zijn aanwezig.
  •     21 December om 17:46 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     20 December om 19:55 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     18 December om 00:02 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     17 December om 20:03 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     15 December om 19:27 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     13 December om 13:37 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.
  •     13 December om 08:05 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     12 December om 22:51 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     12 December om 22:05 Zuid-Holland
    heeft zich aangemeld.
  •     12 December om 21:56 Noord-Brabant
    heeft zich aangemeld.

Uitgelicht & Aanbevolen

Stel een vraag